youtube

miercuri, 1 septembrie 2021

Trei decenii alături de-un înger - de Nicolae.Geantă

1 Septembrie. 30 de ani de căsătorie. Trei decenii în care funia dragostei s-a strâns mai puternic. Inimile s-au transformat doar una. La fel și plămâni. Au respirat același extaz. Fiecare necaz a fost înjumătățit. Fiecare bucurie s-a dublat. Fiecare pas a fost mai sus. Mai aproape. Și mai sigur.

Trei decenii în care am învățat că m-am căsătorit cu ea nu primordial să mă facă fericit, ci să o fac fericită! Și ea a lucrat cu același registru de iubire: renunț la mine pentru tine! Studiu biblic trăit direct pe pielea noastră.

Trei decenii alături în care am învățat să plâng de bucurie. Să tac și dacă am dreptate. Să ofer fără să aștept să primesc. Să privesc înainte cu patru ochi. Să iubesc tandrețea, florile și așternuturile roz. Să văd visurile imposibile devenind realități. Acolo unde nu se vedeau speranțe am învins împreună de atâtea ori.


Treizeci de toamne în care armonia a devenit fortăreață. Iar înțelepciunea făclie ce face găuri în bezna universului din jur. Și în care am învățat de la ea că poți să-l înțelegi pe celălalt nu doar spunându-i o mie de vorbe, ci tăcând.

Treizeci de ani în care deși a fost ades noros nu am observat lipsa soarelui deoarece lumina chipul ei! Nu am realizat că puterile mi se îndoiesc pentru că mâinile ei au devenit mai oțelite! Și nici nu m-a picurat ploile de săgeți ale celor din jur. Umbrela ei a devenit scut.

30 de ani. Vreo 11.000 de zile. Numai o greșeală pe zi dacă m-a iertat! Numai un sărut pe zi dacă mi-a oferit! Numai o mângâiere, o încurajare, ori o felie de pâine... Dar ea mi-a oferit un tren de binecuvântări! Dacă ar cădea câte o frunză din copaci de câte ori s-a rugat pentru mine pădurea din spatele casei noastre ar fi mereu ca-n decembrie. 

Dumnezeu să te binecuvânteze iubito! De treizeci de ani nu mă satur sa te admir. Te privesc in fiecare dimineață în ascuns. Și văd cum îți crește aripi! De înger! Acum știu cum e cerul. Cu oameni ca tine!

După Isus Hristos următorul loc îl dedic soției mele! El m-a mântuit, iar ea m-a făcut rege! 

Nicolae.Geantă
Home, 1 septembrie 2021

12 comentarii:

  1. Este cea mai frumoasa declarație de dragoste pe care o citesc…sunteti minunati si atat de speciali pt noi.La multi ani binecuvantati si frumosi in continuare.Va iubesc tare mult😘🤗❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumim! Dumnezeu să fie slăvit! Și voi plouați de binecuvântarile Sale zi de zi! 🤗😘🙏

      Ștergere
  2. Ce frumos!! La mulți ani binecuvântați!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am deschis azi dimineața "Isografii sub umărul crucii",șcrisă de dvs (am luat-o de la Cireșari, după ce v-am citit articolele de la ei)... ați scris:*Ești aripa de înger fără de care n-aș putea să decolez.Tu mă ajuți să zbor*...
    vă dorim să aveți împreună un zbor luminos, la capătul căruia Dumnezeu să vă aștepte zâmbind.. cu brațele deschise (noi, tot 30 de ani avem împreună)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumnezeu sa va binecuvânteze,să vă ajute sa mergeți pe drumul acesta împreuna pana la capăt,biruitori și fericiți.Fiti sănătoși sub ocrotirea Domnului nostru Isus Hristos împreună cu toată familia.La mulți ani!

    RăspundețiȘtergere
  5. Fără cuvinte...Dumnezeu să vă binecuvinteze și să vă poarte de grijă 🙏💯🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumim Andra! Dumnezeu să fie toată desfătarea ta! Și nu vei duce lipsă de nimic!

      Ștergere