youtube

joi, 30 septembrie 2021

Ești indiferent? Ești complice... - de Nicolae.Geantă

Ooo, păcat de moarte am făcut! Pentru că în harababura anti ori pro-vaccinistă am îndrăznit să-mi informez niște colegi ce anume spune Legea în România și ce fac cei de la butoanele strategiei de vaccinare. (Zilele acestea se pun presiuni mari pe profesorii nevaccinați. “Veți fi dați afară” e sloganul din ce in ce mai des folosit pentru intimidare). Eu am crezut că transmit o informație de bun simț. Utilă. Încurajatoare. Și când colea, ce-a ieșit!

 “Stimați colegi, vă respect opiniile dar vă rog sa păstrăm acest grup pentru informații profesionale! Astfel ne vom pierde în dezbateri inutile”, mi-a transmis Inspectoratul! Chiar așa, e inutil să cunoști Constituția, legile și hotărârile guvernului. Oricum “se face ce se vrea de sus!” Sindicatul a fost și mai revoltat: “Deoarece suntem neutrii, să nu ne mai trimiteți informații nici pro, nici contra!” Asta în contextul în care săptămâna trecută ei trimiseseră o informație asemănătoare. Dânșii sunt ca papa: sună dar nu pot fi sunați. 

Inspectoratul se teme. Nu e nevoie să-ți pui pielea la saramură. S-o pună alții. Sindicatului nu-i pasă. Nici de unii, nici de ceilalți. E indiferent. Da, dar indiferența te face complice!

Pentru a fi util cât mai multora, atâta timp cât încă nu suntem cenzurați 100% (vom fi în curând, deja YouTube a anunțat asta, iar facebook-ul cenzurează tot de când e pandemie!), atașez mai jos ceva informații foarte utile. Cine are urechi să audă!

1. potrivit Strategiei de vaccinare împotriva Covid19 aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 1031/2020 în România vaccinarea este voluntară (neobligatorie) și gratuită.

2. potrivit Legii 53/2003 - Codul muncii - accesul la locul de muncă al persoanei încadrate nu poate fii condiționat de vaccinarea împotriva Sars-Cov2; tot în această lege se stipulează că angajatorul are dreptul să dea dispoziții cu caracter obligatoriu pentru salariat, dar sub rezerva legalității. Deci, niciun angajat nu poate fi condiționat de către angajator să se vaccineze, vaccinarea fiind un act medical de liber consimțământ!

3. potrivit Codului Muncii art. 175, aliniat 4 „Măsurile privind securitatea și sănătatea în muncă nu pot să determine, în niciun caz, obligații financiare pentru salariați”. Prin urmare orice sumă pentru asigurarea sănătății angajatului la locul de muncă depinde de angajator.


 Informațiile nu sunt nici împotriva vacciniștilor, nici contra celor ce se abțin de la imunizarea cerută insistent de organisme statale sau private. Este un mic ajutor pentru cunoașterea mai bine a legii. Atât de către unii cât și de către ceilalți. Decizia a ceea ce facem apoi depinde de fiecare dintre noi! Nu doar în școli, spitale, firme sau parcuri auto. Ci și în biserici!

Apropos, nu sta indiferent când poți întinde o mână de ajutor cuiva. Dacă stai nepăsător cu mâinile în sân e ca și cum i-ai face vânt mai jos în prăpastie. Indiferența te face complice! Domnul chiar ne-a înștiințat prin Ezechiel (33:2-4):

Nicolae.Geantă



 

 

4 comentarii:

  1. Ultima *întâmplare * din familie nu putea omenește posibil să aibă decât un final trist... deschid și citesc pe Cireșarii, versetul zilei: El schimbă vremurile și împrejurările, El răstoarnă și pune pe împărați; El dă înțelepciune înțelepților și pricepere,celor pricepuți* (Daniel 2:21)
    După ce am citit, am știut că Dumnezeu mi-a spus încă și încă odată, că El este cu noi, este în controlul tuturor evenimentelor.. dacă îi căutăm prezența și credem cu toată ființa noastră în El
    Să știți că mulți trecem prin presiuni și încercări ciudate, dar Dumnezeu are *ultima vorbă*, nici un om nu poate schimba ce vrea El.. să ne rugăm cu putere, să-l ascultăm cu atenție maximă..

    *Aşa a spus, şi-aşa va fi!*
    Valentin Popovici

    Când Dumnezeu a zis Cuvântul,
    Întocmai se va împlini!
    Să treacă cerul şi pământul,
    Să piară soarele şi vântul,
    Dar graiul Lui va dăinui:
    Aşa a spus, şi-aşa va fi!

    Cuvântul Lui nu-i o părere,
    Un gând la întâmplare spus.
    El are viaţă şi putere,
    În el e focul ce nu piere;
    Cuvântul Domnului Isus
    E-un răsărit fără apus.

    Făgăduinţele de slavă
    Oricât de grandioase sunt,
    S-or împlini pân' la silabă
    Până la iota cea mai slabă,
    Până la micul amănunt,
    Până la virgulă şi punct.

    Hristos, Cuvântul din vecie,
    E viu şi-n veci va dăinui!
    Chiar dacă iadul cu mânie
    Loveşte sfânta-mpărăţie,
    Isus Hristos va birui:
    Aşa a spus, şi-aşa va fi!

    RăspundețiȘtergere
  2. EL mi-a răspuns Dumnezeiește, exact cum mi-a vorbit prin versetul din Daniel 2:21... DANIEL-un om care asculta doar de Dumnezeu

    RăspundețiȘtergere