youtube

miercuri, 8 septembrie 2021

Cel mai bun argument al existenței lui Dumnezeu - de Nicolae.Geantă

Uneori mă întâlnesc cu oameni care nu cred în Hristos! Ba mai mult, ei spun că nu există Dumnezeu. Nu doar oamenii de rând dar chiar și profesorii - colegii mei -  susțin asta: Dumnezeu nu există! Și atunci eu le spun o întâmplare a lui Richard Wurmbrand. 

Pe când era închis pentru credință (a fost arestat 14 ani în temnițele comuniste) pastorul Wurmbrand a fost întâmpinat de un călău cu bastonul de cauciuc în mână și cu revolverul îndreptat spre el: „Spune-mi mă, măcar un singur argument că Dumnezeu există ca să te las în pace (călăul îl bătea zi de zi fără motiv). Și privind amenințarea, Richard i-a spus: „Domnule Leuthner, eu în închisoare am văzut mulți, foarte mulți oameni murind. Au murit lângă mine. Am văzut murind creștini, dar și evrei, musulmani dar și atei, am văzut murind comuniști. Dar cu câteva minute înainte de moarte i-am auzit pe toți strigând la Dumnezeu, la Isus, la Fecioara Maria sau la Mahomed. I-am auzit cerându-și iertare și cerând să fie duși în Rai. Dar nu am auzit pe niciunul strigând la Marx, la Darwin, la Lenin...” Iar milițianul a explodat: „Wurmbrand ești un nenorocit. Ăsta nu e argument!” Și a plecat.

Care e cel mai bun argument al existenței lui Dumnezeu? Atitudinea în fața morții! Oameni care au batjocorit Numele Său toată viața deodată în fața morții pălesc, se fac mici. Până și Darwin și-a renegat toată teoria înainte de moarte. În clipele acelea nimeni nu mai caută argumente pentru existența lui Dumnezeu. Atunci toți oamenii înțeleg ce spunea Rebreanu: „moartea vorbește mai elocvent decât toate frazele!”

Moartea e o oglindă. Te vezi în ea așa cum ai fost. Poate de aceea Vasile Ghica spunea că orice mormânt e un strigăt. 

Nicolae.Geantă

4 comentarii:

  1. Tristețe și frică eternă sau bucuria întâlnirii cu Răscumpărătorul, Regele Isus Hristos...bine este în Domnul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am întâlnit în umblarea mea o inscriptie pe un pod deasupra unei străzi cu 4 benzi, care sfida orice creștin trecător :
    Dumnezeu nu există, semnat Giovanni.
    Dar la urmatorul pod a aparut și replica :
    Giovanni nu există, semnat Dumnezeu.
    Care din două putea fi contestată ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știi și tu destul de bine filozofia: „Dumnezeu a murit!”, semnat Nietzche. Ei bine la înmormântarea sa un grup de studenți au scris un banner și l-au atârnat pe fereastra căminului: „Nietzsche a murit!”, semnat Dumnezeu.
      Cu Dumnezeu nu te poți lua la trântă. Pentru că înainte să-l prinzi de picior îți dai seama că deja te-ai autoaccidentat. Nu are cu cine lupta...

      Ștergere