youtube

duminică, 2 mai 2021

Ziua când Satan s-a îmbrăcat în haine de doliu - de Nicolae.Geantă

Era duminică dimineața și Satan își freca mâinile de bucurie fericit! Murise Isus și fusese pus într-un  mormânt săpat în stâncă. El știa că preoții plănuiau să-L arunce pe Marele Tâmplar în focul gunoaielor din Valea Hinam. De aceea le-a sugerat o idee drăcească: să meargă la Pilat și să-i ceară să sigileze mormântul. Cu mormintele sigilate nu se poate nimeni juca! Apoi după trei zile vor arăta tuturor că a fost un impostor.

Dar în dimineața când Satan și acoliții lui și-au pus straiele de sărbătoare și au ieșit la balcoane să-și savureze cafeaua, Moartea nu l-a mai putut ține pe Isus. Iar Fiul Omului a înviat! Învierea Sa a transformat tristețea ucenicilor în bucurie, și extazul vrăjmașilor în agonie. A fost dimineața când Satan a îmbrăcat haine de doliu. Dimineața în care Moartea, instrumentul lui preferat, a fost făcută knok-out! Prin urmare, noi de Învierea Domnului toți am îmbrăcat straie de sărbătoare, iar diavolul straie de doliu. De aceea Moartea, cel mai de temut agent al lui, e în haine negre...

Învierea Domnului Isus e mai mult decât o problemă istorică, filosofică. E putere asupra morții! E curaj. E înnoire. E schimbare radicală de comportament. Priviți Biserica! A dat moartea la spate. Cu Învierea alături nu s-a mai temut de arene, de închisori, de sabia romană. De cancer, de comunism, de Covid! Învierea a făcut stânci din oameni de nisip.

Primind lovitură fatală, diavolul îndoliat ne atacă zilnic cu spaime, cu îndoieli, cu depresii, cu minciuni. De-a lungul anilor scepticii au lansat ipoteze că ucenicii au avut halucinații, că au conspirat furând trupul Mântuitorului, că moartea Domnului nu ar fi fost reală (ci clinică), sau că învierea e un mit. (Scepticii pot contesta, căci Învierea lui Isus îi pune în dificultate. Însă nu este suficient numai să nu crezi și să contești, ci trebuie să oferi și o alternativă fezabilă. Ceea ce scepticii nu au. Dar ucenicii au dovedit. Pentru că ei au văzut învierea cu ochii lor!)

Umblați plini de bucurie! Umblați în speranță! Umblați fără frică! Moartea a fost învinsă la Înviere! Satan a fost băgat în doliu (știți, purtăm doliu atunci când cineva a plecat dintre noi pe veșnicie, când nu mai e nicio șansă să-l aducem înapoi). Diavolul nu mai are nicio șansă! Mai e puțin și însuși Moartea - vrăjmașul acesta din urmă, va fi nimicită! (1Cor. 15:26). Datorită Învierii Domnului avem curaj să întrebăm: „Unde îți este boldul moarte?” (1 Cor. 15:55)

Spuneți celor sceptici și seculari căci chiar dacă nu cred în Înviere ar trebui să-și dorească să fie adevărată. Și lor le este frică de moarte.

De Învierea lui Hristos Dumnezeu îmbracă cu straie de nuntă ucenicii lui. Și cu haine de doliu pe Satan! Pentru veșnicie! De înviere Satan se jelește, iar Dumnezeu dansează...

PS: Mă întreb ce fel de straie îmbracă de Înviere domnii din politică, jurnaliștii și filosofii mioritici ce urlă din toți rărunchii împotriva lui Hristos?  

Nicolae.Geantă

Un comentariu:

  1. Haina de doliu a devenit virtute modernă, se îmbracă invers proporțional față de cum a fost inventată.Ne îmbrăcăm în negru ca să nu se vadă etajele de grăsime, ca să părem mai sobri, mai credibili, chiar mai sfinti...nici doliul nu mai e ce a fost !
    A facut cel-rău și din asta o minciună.

    RăspundețiȘtergere