youtube

luni, 4 ianuarie 2021

Ce sunt chemat să fac în 2021 - de Nicolae.Geantă

David era un prunc cu părul bălai, plăpând și imberb, când a pășit în teatrul de război dintre poporul evreu și cel filistean. Din punctul nostru de vedere David ar fi fost ultimul om pe care l-am fi ales să se lupte cu uriașul Goliat. Dar din punctul de vedere al lui Dumnezeu el a fost „alesul”, ca să-l parafrazăm pe Dwight Moody. Iar ce alege Dumnezeu devine desăvârșit.

Regele Saul și generalii săi au vrut să-l înarmeze până-n dinți pe tinerelul David. Ca pe Rambo. Dar ultimul lucru pe care l-ar fi oferit luptătorului ar fi fost o... praștie! Așa cum își propusese David să intre în luptă. Praștia lui David e mai de preț decât sabia lui Saul.

David a pornit la încăierare cu Godzila filistenilor singurel. Niciun evreu, niciun frate de-al său nu îi era alături. Nici măcar la câțiva metri în urmă. Totuși uriașii nu trebuie să-i înfruntăm singuri. Ci cu Dumnezeul nostru! „Când David privește la Domnul se prăbușesc uriașii. În zilele când nu o face, cade David”, zicea Max Lucado.

Când ajunge în fața înspăimântătorului Goliat, cântărețul cu părul blond, își ia muniție doar cinci pietricele. Dar ca să le ia de jos trebuia să se aplece. Pentru că la războiul în Numele Domnului nu pleci numai cu arma, ci și cu rugăciunea! Goliații sunt doborâți după rugăciune. 

David a avut nevoie de o singură pietricică să doboare un uriaș. El n-a greșit ținta pentru că nu era prima dată când trăgea cu praștia. La oi făcea antrenamente în fiecare zi. Întâi ținta sa a fost un elefant. Apoi un copac uriaș. Apoi o ramură. Apoi o frunză. Apoi o muscă în zbor. Iar acum Goliat era cât un milion de muște! Nu putea să rateze!

David a fost un om normal într-o vreme de luptă. N-a despicat Marea Roșie, n-a făcut să curgă în sus Iordanul, n-a umblat într-un car de foc, nu a lovit filistenii cu orbire. Nu a făcut nicio minune. Căci, vorba unui pastor: minunea a fost el!

Suntem la început de an. Un an care se anunță extrem de greu. Un an plin de lupte. Un an plin de incertitudini. Un an în care Goliații ies zi de zi pe câmpul de luptă. Vor să ne zdrobească. Ce-o să faci? O să-i înfrunți? O să fugi? (Fuga din luptă e tot ce poate fi mai rău. E mai rău decât dacă pierzi. Când pierzi înveți ceva, dar când fugi cedezi victoria vrăjmașului!). O să te predai? Eu spun să nu cedezi. Ai nevoie de un David. Și David poți fii tu...

David e omul de care ai nevoie în 2021. Iehova a făcut o minune cu el atunci, dar va face o minune cu tine și astăzi! Ești chemat să fii biruitor de uriași!

Nicolae.Geantă

Un comentariu:

  1. Halleluyah! Fiecare uriaș poartă un nume și se aseamănă între ei. .. David însă este originalul, unicatul lui Dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere