youtube

duminică, 1 decembrie 2019

România normală - de Nicolae.Geantă

În ultimele câteva luni s-a tot vehiculat prin România sloganul de “Românie normală”. Asta înseamnă în ochii propagandiștilor că toată țara e deja “anormală”. Adică un lazaret uriaș, plin de oameni suciți. De nebuni. Și atunci cine să-i facă bine? 


“Cum ar arăta o Românie normală?”, mi-am întrebat liceenii recent (când am sărbătorit Ziua Națională). “Fără politicieni corupți, cu spitale, cu autostrăzi, cu salarii mari, fără mincinoși, cu locuri de muncă, cu poliție competentă, cu elevi mai deștepți...”, sunt numai câteva dintre visurile tinerilor care în proporție de 85% vor să se care  din țara natală pentru că nu le mai convine! Le-am spus că “România normală” văzută de ei nu e asta...


România normală nu e o țară fără pesediști. Sau fără peneliști, useriști, udemerișri ori alte coloraturi politice. (Dvs știți că românul când vorbește despre ei are o singură descriere: “toți sunt niște corupți!”) România normală e țara unde românii sunt uniți indiferent de simpatiile politice, etnice, religioase, sportive... Normalitatea e unitate în diversitate! Numai așa e posibilă pacea, colaborarea, comensualismul.

România normală nu e țara “fără fanatism religios” dar libertină. Adică plină de LGBT-ișri, transgenderi, bordeluri controlate de stat, parteneriate civile, avorturi, divorțuri ori tot felul de curvăsărie! România normală e țara unde “el și ea” își pleacă genunchii la biserică împreună. Frecvent!

România normală nu e țara cu frigidere burdușite, minivacanțe la fiecare sărbătoare, picnicuri sub brazii de munte ori corn și lapte pentru elevi. Burta plină nu ne duce spe Cer dacă inima zornăie ca o tablă goală! Întâi trebuie umplute inimile. Cu dragoste...

România normală nu e țara unde se pregătesc specialiști în școli să le preda copiilor “identitatea de gen”, ca fetițele să se redescopere că sunt băieței, și băieții să-și pună sâni și extensii la păr când vor fi mari. Și nici țara unde doctori și consilieri fac educație sexuală liceenelor despre “mijloace contraceptive”, ca să nu mai vină cu “burta la gură” la cursuri! România normală e țara unde elevilor li se vorbește despre abstinență. Despre patul neîntinat înainte de căsătorie. Atunci violurile, sarcinile nedorite, curviile, avorturile, răpirile, caracalismele nu vor mai fii posibile!

România normală nu e “o țară ca afară”. Plină de laici, de atei, de creștini nepracticanți... De cetățeni care interzic Crăciunul dar aleargă îmbrăcați în satane de Halloween. România normală e țara care atunci când bate clopotul la biserică oamenii vin la liturghie. Chiar dacă ulițele satului sunt pline de noroi, străzile cu nămeți sau torenții curg vuind pe mijlocul drumului. 

România normală nu înseamnă autostrăzi. Căci ce folos am avea dacă toate străzile ar fi asfaltate ca-n palmă și Calea care duce spre Dumnezeu ar fi nebătută și plină de spini și pălămidă? Și necunoscută...

România normală e țara unde Stăpân e Dumnezeu! Atunci nu va mai fi nevoie de batalioane de poliție, de suplinirea paturilor din închisori, de mascați care să fie sub ordinul DNA, de farmacii la fiecare colț de stradă. Atunci tribunalele vor falimenta, cârciumile se vor transforma în cluburi, casele de pariuri nu vor mai fi mai dese decât grădinițele de copii, sălile de avort se vor transforma în creșe, hrana pentru câini din mall-uri se va înlocui cu pamperși, spitalele nu vor mai fi pline ochi, până la refuz. Atunci nu va mai fii frică nimănui pe stradă, corupția va dispare, și economia va dudui! Atunci românii nu vor vedea luminița de la capătul tunelului ci întreaga lumină căci vor ieși definitiv din tunel!

România normală nu e o utopie. Dar nu va fii niciodată normală fără Dumnezeu! Și tocmai asta se chinuie să ne demonstreze politicienii, jurnaliștii, consilierii și profesioniștii mioritici. Că se poate normalitate și fără Dumnezeu...

Vrem o Românie normală? Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu. Și toate lucrurile vor veni pe deasupra! Dar pentru unii tocmai cine caută pe Dumnezeu nu e normal! Eu prefer să rămân nebun, dar cu Dumnezeu alături!

La mulți ani România! La mulți ani români, oriunde v-ați afla! 

Nicolae.Geantă
Cluj-Napoca,
România 101

2 comentarii: