vineri, 19 octombrie 2018

Parlamentul României. Mic dejun cu rugăciune 2018 – de Nicolae.Geantă


Mircea Roșca
Ediția a-XIII-a a Micului dejun cu Rugăciune, s-a desfășurat între 17-18 Octombrie în Salonul de Recepție al Palatului Parlamentului din București. Cei cca 500 de invitați din toate cultele creștine, din toate etniile, din toate clasele sociale sau politice, au deschis evenimentul miercuri seara cu un program cultural religios și o recepție oferită în onoarea invitaților. Printre vorbitorii din prima zi s-au numărat Titus Corlățean, Benoni Ardelean, Moise Ardelean - președintele penticostalilor ori secretarul baptiștilor.


Nelu Brie

Joi la 8 dimineața a început sesiunea a doua, cu corul Bucovina. După rugăciune s-a intonat Imnul de stat, apoi Florica Cherecheș - liderul grupului de rugăciune din Parlament a făcut prezentările unor invitați din high-life-ul românesc dar și invitați din străinătate. “Nu trebuie uitat că poporul român a crescut pe identitatea crestină”, a concluzionat parlamentarul orădean, care în încheiere l-a citat pe Ravi Zaharias: “nu suntem ceea ce suntem 
pentru că facem ceea ce facem, ci facem ceea ce facem pentru ca suntem ceea ce suntem!”

Paula Seling a cântat superb „Blândul Păstor”, iar pe la pupitru au trecut cu alocuțiuni scurte Titus Corlățean (“să facem mai mult și mai bine pentru România”), Florin Iordache, senator PSD, vicepreședinte al Camerei Deputaților (“suntem români indiferent de confesiune, dorințe”…, „nu înseamnă ca dacă redefinim Constituția nu mai suntem europeni”) și Benoni Ardelean.

Alături de Viorel Oprișan
(de la fundația Lumină pentru romi)
și un preot ortodox din Breaza
După pauza pentru Mic Dejun, la amvon a urcat preotul Ioan Sălăjan - mitropolit al Banatului  (“Am învățat cifra unu. Apoi pe celelalte. Unul era cel mai singur... Unul totdeauna unește, doi sau trei pot ades dezbina”... „Limba e potirul sacru al romanilor; graiul românesc a fost botezat in cristelnița bisericii”), dar și un pastor Lutheran, de etnie germană, din Banat, care a sublinit „cum să rămâi ceea ce ești într-o cultură unde nu se mai cultiva moralitatea”. Președintele PNL Ludovic Orbán a fost extrem de scurt, și a recitat strofa din imn “preoți cu crucea-n frunte”, îndemnînd publicul la treabă. A urmat exploziv Mircea Roșca: „Nu știu dacă conștientizam cu toții ceea ce se întâmpla astăzi aici. Azi, în anul Centenarului, suntem mai rupți ca niciodată! Dar aici dorim sa avem unitate națională în identitate creștină. Asta vrem să facem noi aici, dacă vom fi lăsați!”…, „Nu vreau o țara ca afară, eu vreau România mea, plină de creștini, care au o consacrat-o!”. Maestrul Dan Puric a subliniat că manifestarea din Parlament este „o inițiativă frumoasă, contra curentului. Exista un soi de încăpățânare creștină. Mă bucur”... „Unitate națională în identitate creștină? Și națiune și creștinism au fost scoase din dicționarul politicienilor”... „Neamul românesc este un suflet pozitiv. Ca și evreii, ca și polonezii… Cei ce sunt de aceeași limbă, 
credință, nu trebuie să fie amestecați cu alții...” ”citadela cea mai crestina din Europa a rămas România” a mai spus domul Puric care a consluzionat alocuțiunea sa „Creștinul nu e tolerant, ci profund intolerant când este atacat in duhul său! Să îngăduim păcatele lumii, dar să nu le toleram nicio secundă!”


Nicolae Geantă și Daniel Firiza din Roma
Prima parte a întâlnirii a încheiat-o rectorul ITP dr. Nelu Brie: „Identitatea unui popor, se sprijină pe patru stâlpi: Credința - eu nu mă pot defini altfel!;  Națiunea - dacă îmi iei poporul eu nu știu ce mă fac!; Familia – nepoții sunt viitorul, bunici sunt trecutul;  Identitatea de gen - trebuie să o fac. Sunt bărbat...” „Suntem creștini într-o diversitate creștină. Și cred că Dumnezeu o binecuvântează. Fraților, să nu lăsam lucrurile mici să ne despartă! Să nu ne bucurăm când unul dintre ai noștri e ponegrit. Hristos a murit pentru aceasta! Haideți în picioare să ne rugam!”

După o fotografie de grup, participanții au intrat în Sala Drepturilor Omului unde s-a desfășurat Conferința ”Unitate națională în identitate creștină”. Moderator a fost doamna Florica Cherecheș. La cuvânt au trecut preotul Iustin Aghatu, Mihai Neamțu, Mircea Roșca, Iacob Coman, Liviu Axinte, Nicolae Geantă (a vorbit despre Nevoia de Unitate), Sami Țuțac, George Țone și alții. Spre final, pastoral African John Balizu a fost aplaudat la scenă deschisă pentru intervenția sa: „Noi din Africa am așteptat mult de la voi, rezultatul Referendumului. Pentru că Africa se ia după voi, după Europa!”... „În Africa sunt mahomedani care au fost înarmați de către occidentali să ucidă creștinii! Cine dă atâta armament? Rebelii au mai multe arme decât armata țării. Suntem o țara bogată, cu resurse. În țara mea mahomedanii sunt 8 % . Peste 80 % sunt creștini!”… „Trebuie să luptăm pentru credință. Noi ne uităm la voi! Și avem asteptări mari dela România!”

Nicolae.Geantă

2 comentarii:

  1. "Je cherche parmi eux un homme qui élève un mur, qui se tienne a la brèche devant Moi en faveur du pays afin que Je ne le détruise pas;mais Je n'en trouve point." - Ezéchiel 22;30 -

    RăspundețiȘtergere
  2. C'era una volta...
    Oamenii speciali au întotdeauna o charismă divină!
    Fii binecuvântat fratello mio prețios !

    RăspundețiȘtergere