youtube

joi, 10 mai 2018

O turmă - de Nicolae.Geantă

Pe pășunile verzi ca brotacul din Alba am văzut păscând o turmă. Oile stau grămadă într-un cerc, cu capetele plecate. Nu le interesează deloc prezența mea. Ochii lor sunt numai la iarbă. Când o au în ochi eu nu sunt important.

Aglomerate, în grup, una lângă alta, pasc cuminți, fără să fie deranjate de suratele din jur. Nicio oaie nu se ridică împotriva alteia. Nicio oaie nu protestează că mănâncă în urma alteia. Nicio oaie nu iese din jumătate să fie pe margine. Sau să stea singură, răzleț, departe de turmă. Nicio oaie din spatele turmei nu zbiară că vrea doar în față. Nicio oaie nu disprețuiește spiritul de turmă. Și nici că face parte din ea.

La un moment dat păstorul le întoarce. Atunci cele din spate devin cele dintâi. Cele conduse conduc acum. Singurele care rămân în urmă de fiecare dată sunt oile șchioape. Lovite, bolnave, înaintează mai greu. Dar merg totdeauna vin după turmă. Fac parte din ea...

Privindu-le tăcut, mi-am adus aminte că Biserica lui Hristos e o turmă. De oi. Nu de capre...

Rămâneți în turmă. Chiar dacă sunteți în spate. Chiar dacă aveți răni. Chiar dacă cei din jur se uită urât. Cine iese din front și aleargă bezmetic va da nas în nas cu lupul.

Nicolae.Geantă

4 comentarii:

  1. Faina expunere, însa eu ma întreb retoric, ce fac turmele fara Pastorul Adevarat, ori daca acesta este "lup" îmbracat în piele de oaie, dându-se drept oaie, însa muscându-si suratele, ranindu-le si sfâsiindule mieluseii si oitele neêxperimentate ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur pentru tine si sper din toata inima ca vei fi o marturie vie, autentica a CUVÂNTULUI ADEVARAT, ABSOLUT...ELIBERATOR al sufletelor din sclavia si robia Legii pacatului si a mortii sufletesti.
    "...Veti cunoaste ADEVARUL, si ADVARUL va va face SLOBOZI."
    Fiti binecuvântati si luminati de Lumina lumii, Hristos !

    RăspundețiȘtergere