youtube

joi, 19 aprilie 2018

Voi vedeți îngeri? - de Nicolae.Geantă

Zicea Bruce Davis despre Francisc de Assisi că s-a încărcat cu atâta dragoste încât nu doar că a părăsit tot ce avea “trăind smerit și împărțind tot ce primea cu săracii”, dar și “fie că avea ochii închiși sau deschiși, nu vedea decât îngeri!”. 
Când nu iubim ochii noștri văd doar probleme ori încotro i-am învârti. Și îngeri dac-am avea în loc de oameni neiubirea ne provoacă dezgustul de ei. “Dezgustul de semeni izvorăște din refularea pornirilor criminale”, zicea un filosof. De aceea urmează dragostea oricât de puțină este ea! Ură e pe toate potecile...

Știu că e primejdios să trăiești cu oamenii. Dar nu îl cred pe Cioran care zice că numai în Sahara am putea redescoperi dragostea. Eu cred că iubirea e locul comun între păgâni și sfinți. Sfinții nu au nevoie de ochi. Ei nu privesc spre lume. Spre Dumnezeu se privește cu inima. 

Nu știu dacă noi toți vedem îngeri cu ochii deschiși, dar îmi este imposibil să pricep cum se poate că unii credincioși să se scoale de la rugăciune și să vadă în frații lor demoni! Căci rugăciunea nu întărește doar, ci imaculează inima. Dragostea vede apoi numai îngeri apretați.

Nikos Kazantzakis spunea că cel mai aproape de noi e Cerul. Pământul e sub picioarele noastre, dar Cerul e în noi. De aici am înțeles de ce unii nu văd îngeri în jur: s-au depărtat prea mult de Cer!

Râmâneți cu Cerul in voi. Altfel în vesnicie vă veți speria de îngeri...


Nicolae.Geantă 

6 comentarii:

  1. Pentru a vedea îngeri e imperios necesara mai întâi localizarea cerului, iar acest lucru se realizeaza doar cu privirile inimii atintite mereu în sus, desprinsi de radacinile pamântesti ale Legii vechi,al ceremoniilor subiective, traditionale,lipsite de valoare autentica, datatoare de moarte, adoptând Noua Lege a Duhului de viata în Hristos, legea harului, acest dar oferit tuturor prin credinta în Hristos...

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca va voi Domnul, cu siguranta ne vom vedea, si ar fi o deosebita bucurie din partea mea.
    Mi-e dor de cer si de Hristos,
    Caci sunt cam singur aici jos.
    Mi-e dor de frati si de surori,
    Sa ne unim în Duh, mai sus de nori...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu m-aș bucura.... O să vezi afișul pe blog unde om fi și la ce oră....

      Ștergere
  3. https://www.youtube.com/watch?v=K8b1aPQVGSU

    RăspundețiȘtergere