youtube

duminică, 17 septembrie 2017

Tu dai ce ai mai bun?

O fetiță avea două mere. Și mama îi cere unul dintre mere. Fetița se gândește, mușcă dintr-un  măr, mușcă și din al doilea, apoi i-l oferă mamei.
Mama o ceartă și îi spune că nu este educată bine, că nu trebuia să facă asta.
Fetița a început să plângă. Mama o întreabă de ce plânge:
- Pentru că aș fi vrut să mă întrebi de ce am făcut asta!
- Și de ce ai făcut asta?
- Pentru că am vrut să-ți ofer ție cel mai dulce măr!"
Țu dacă ai fi fost tu în locul fetiței ce măr ai fi oferit?

Două lecții putem învăța de aici. Prima: noi oferim din darurile noastre. Dar de cele mai multe ori oferim ce nu ne mai place! Haine vechi, resturi de hrană, mobilier care ne încurcă. Și chiar mașini uzate. E bine că oferim, căci cei ce le primesc au mare nevoie de ele. Însă problema este că păstrăm mereu ce e mai bun pentru noi. Și uităm că Dumnezeu ne oferă lucrurile cele mai bune...
A doua lecție. Nu contează cine ești, ce vârstă sau experiență ai. Niciodată nu te grăbi să judeci. Dă-le posibilitatea tuturor să se explice. Ceea ce vezi tu s-ar putea să nu fie adevărul.


Nicolae.Geantă

3 comentarii:

  1. ...Iar cel mai sublim dar oferit de Dumnezeu prin har , este viata vesnica.
    Ioan 3:16

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dl Iosif, cred că ar trebui să ieșim din tot felul de clișee religioase și limbaj de lemn, și vă venim cu picioarele mai pe pământ pentru a realiza cât de ieftini si ridicoli suntem atunci când vorbim numa în poeme de "darurile veșnice" a Bunului Tată, in timp ce trăim cel mai sadic egoism, nu jertfim nimic pentru aproapele, ne lăfăim în tot felul de plăceri "lumești", fără pic de compasiune faţă de oamenii în suferimţă din jur !!!

      Ștergere
    2. Amin ! Sunt în asentimentul dumneavoastra , Ani Lia !

      Ștergere