Fundaţia CIREŞARII

joi, 11 mai 2017

Ziare.com - Românii și credința

In ce priveste credinta religioasa, romanii sunt ortodocsii care merg in cea mai mare proportie saptamanal la biserica. Nu mai putin de 21% dintre locuitorii tarii noastre sustin ca fac acest lucru, fata de 17% in Georgia si Grecia, in conditiile in care 86% dintre romani se declara ortodocsi, spre deosebire de R.Moldova, unde 92% sunt ortodocsi.

95 la suta dintre adultii romani spun ca cred in Dumnezeu.

Aproape doua treimi dintre romani - 65% - sustin ca liderii religiosi au cel putin "ceva influenta" in politica tarii lor, iar 53 la suta dintre cei intervievati sustin ca institutiile religioase se concentreaza prea mult pe obtinerea de bani si de putere.


Nu in ultimul rand, ceva mai mult de jumatate dintre cei intervievati sustin un stat laic, dar doar 27 la suta dintre acestia considera ca nu este nevoie de credinta in Dumnezeu pentru a fi o persoana morala si cu valori, fiind ultimii in Europa Centrala si de Est din acest punct de vedere.

sursa Ziare.com

PS: Mai mult, se pare că 25% dintre români sunt de acord cu căsătoriile gay-lor. Eu nu cred în acuratețea sondajului! În liceul meu, din 500 de persoane nu cred că sunt 1% să accepte căsătoriile între homosexuali!


Un comentariu:

  1. Personal ma întreb daca Lot a fost consultat de sodomiti cu privire la aspectul vietii de familie si daca parerea lui avea vre-un efect din aceasta perspectiva ? Oare e treaba copiilor lui Dumnezeu sa schimbe caracterele decadentei omenirii, sau sa-L marturiseasca pe Hristos venit în trup si Împaratia cerului ? În acest context ma întreb daca ne cunoastem cu adevarat originea ,identitatea si misiunea ce o avem de îndeplinit ca mesageri ai dragostei lui Dumnezeu ?
    Fiti binecuvântati.

    RăspundețiȘtergere