youtube

vineri, 28 octombrie 2016

Uneori... - de Nicolae Geantă

Un tânăr păşeşte cu reverenţă spre bătrânul diacon al parohiei: "Sunteţi creştin?". "Uneori", răspunde slujitorul cu faţa plină de zâmbet. Mai adevărat decât şi-a dat seama. Răspunsul său sincer a uimit interogatorul. Însă eu am înţeles că face cât un milion de declaraţii! Pentru că mulţi dintre noi suntem creştini numai uneori!

Uneori mergem la biserică...
Uneori suntem gata să fim sfinţi!
Uneori suntem gata să eradicăm sărăcia...
Uneori suntem buni...
Uneori avem milă!
Uneori predicăm Evanghelia...
Uneori credem în rugăciuni!
Uneori facem voia lui Dumnezeu!
Uneori...

Şi restul timpului? Neglijăm să-L luăm serios în seamă pe Hristos!

Dacă creştinii nu ar fi creştini decât uneori, lumea nu ar mai alerga bezmetică în noaptea materialsmului! Tinerii nu ar mai fugi din biserici spre discoteci! La colţ de stradă n-ar fi doar cârciumi ci megachurch-uri. Avorturile nu ar mai depăşi naşterile! Musulmanii nu ar mai împânzi Europa! Teroriştii nu ar mai atrage adepţi! Homosexualii nu şi-ar mai face de cap! Iertarea nu ar mai fi decât din buze! Ochii ori buzunarele nu s-ar mai închide când trece colecta. Iar Bibliile s-ar schimba mai des ca periuţele de dinţi. Din cauza tocirii...

Când eşti "creştin uneori" efectul se vede chiar dacă cei din jur sunt orbi. Aici credeţi-l pe Emerson: "Ce sunteţi vorbiţi atât de tare încât nu pot auzi ce spuneţi!" "A face doar teoria creştinismului şi a-l practica doar cât ne convine, nu este ceea ce-l sperie pe Satana", spunea Billy Graham.

Alarmă fraţilor! Cu Hristos nu putem trăi alternativ! Apropos, ce-aţi zice dacă Dumnezeu ar fi Dumnezeu doar uneori?

PS: Abia acum am înţeles eu de ce domnul Johannis a cântat în strună LGBT-iştilor! Pentru că nu e creştin decât... uneori. În rest e... preşedinte! Oricât de rău ar fi făcut declaraţia domniei sale, în ea este şi-un bine: a mobilizat creştinii să spună cine sunt (ei)! A scos din noi acel "uneori"...

9 comentarii:

  1. Iubirea schimba tot.
    Sa invatam sa iubim cu rabdare si intelepciune.
    Isus a venit pe pamant pentru cei ce gresesc, pentru cei rataciti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Isus a venit pe pamant pentru cei ce gresesc, pentru cei rataciti"
      dar care isi recunosc greselile si vor sa fie iertati, altfel e degeaba venirea LUI pentru pacatorul care nu vrea sa fie iertat.

      Ștergere
    2. Sunt destui care isi recunosc greselile. Iar in ceea ce priveste iertarea...toti vrem sa fim iertati. Cine nu vrea sa intre in imparatia cerurilor?

      Ștergere
  2. Ce-mi doresc de când ma stiu,este sa cunosc un Om autentic,ascultator si umblator cu Dumnezeu,care sa srige crestinilor asemeni Ap. Pavel :"Calcati pe urmele mele,întrucât si eu calc pe ale lui Hristos !" Oare de doua milenii încoace,nu s-a nascut,nu a existat nici macar UNUL ca Pavel ?!?!?!....Eu ¨NCA mai nadajduesc sa aud si sa-l cunosc pe acest om care v-a atrage multi dusmani de moarte din rândul tuturor confesiunilor religioase,însa v-a realiza si o MARE TREZIRE ! E drept,ca trebuie sa fie un autentic "sinucigas" 'terorist'salvator de suflete,capabil sa moara pentru semenii sai,care sa se opuna lui "Antichrist",iar aceasta impune o perfecta îmbracare a fapturii cu armatura Duhului Sfânt,si o bine ascutita 'sabie' a Cuvântului lui Dumnezeu,fara de care nu este posibila intrarea în LUPTA FINALA §:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca Pavel nici eu nu am întâlnit pe nimeni. Dar sfinți Kamikaze, care să se jertfească pentru aproapele lor am găsit. Dumnezeu are încă mii de prooroci ascunși în afară de Ilie...

      Fiți binecuvântat!

      Ștergere
    2. Eu nu cred ca Dumnezeu ne vrea sfinti "camicaze",deoarece nu mortii ÎL Lauda pe Dumnezeu,însa paradoxul meu este altul si ma întreb retoric, câti sfinti (chiar camicaze) au chemat poporul sa CALCE PE URMELE LOR,de la Ap. pavel încoace. Stiu ca si azi sunt multi 'sfinti',în lume însa eu ma refer la UN OM care a lasat TOTUL si-L URMEAZA suta la suta pe HRISTOS NECONDITIONAT,CAPABIL SA-SI SACRIFICE toate lucrurile si fiintele dragi din IUBIREA PENTRU ADEVAR,fara frica de consecinte,oricare ar fi acestea !
      Fiti binecuvântati !

      Ștergere
    3. "Kamikaze" e o figură de stil. Hristos a spus mai plastic: "ca oaia în gura lupilor".
      Gby2

      Ștergere
    4. UNEORI se merge la Biserica cu masca pe fata,o tii cat te tin mâinile,dar la bătrânețe nu mai poți ține mâinile sus si-ti cade masca. Tare ma tem ca au venit musulmanii in Europa si nu-i gaseste pe crestini,nici Europa crestină.Nu stiu cine-i mai dezamagit:Noi de ei s-au ei de noi?

      Ștergere
    5. Mă tem ca Dumnezeu să nu fie dezamăgit...

      Ștergere