Fundaţia CIREŞARII

joi, 24 decembrie 2015

Foto inaugurare Biserica Eben-Ezer Boldeşti

Centrul Social Lumină pentru Rromi, Boldeşti
Miercuri 22 decembrie. Ora 17.30. Un vis împlinit. Biserica de rromi din Boldeşti, Eben-Ezer, a avut inaugurare oficială. Centru Social însă mai are de aşteptat fonduri. Mai e de lucru. Mult,
Peste 200 de persoane. Romi şi români. Şi coreeni. Hristos nu vede culori de piele. Ci doar inimi. Cu pecetea sa pe ele. Creştini după Evanghelie, penticostali, baptişti, ortodocşi, adventişti. O singură credinţă există: cea biblică! Profesori, manageri, bussinesmani, misionari, studenţi, elevi, şomeri, asistaţi social. Biserica e singura instituţie din lume unde stau unul lângă altul.
Orchestra copiilor
Orchestră de copii. Numai rromi. Flaut, viori, contrabas. Şi un dirijor pe măsură. Unii dorm cu vioara la cap. Visul lor e să devină Marian Mocanu.

Cezar de la Toflea şi un grup de tineri de la Rugul Aprins. Acolo e pepinieră de cântăreţi! Aleleuia!
Dirijorul Eduard Teodorescu şi Rouă pentru Suflet. Din rromi, omul ăsta a făcut cel mai bun cor din Prahova. "Aleluia" de Hendel te faci să te ascunzi într-un degetar!
Rouă pentru Suflet cântă orice gen de muzică! Anca e un organist grozav. Larisa o soprană de operetă. Iar Iosif un nou Vasile Oprea! Dumnezeu să-i binecuvânteze!
orchestra

Pastorul Viorel Oprişan e de mult unul dintre cei mai deosebiţi rromi din bisericile evanghelicilor. Preşedinte de asociaţie, realizator de emisiuni radio, pastor, petrolist. Nu are timp să se plictisească. Şi nici să doarmă. După schimbul trei ziua e pe şantier, la şcoală, la biserică. Dumnezeu să-l ungă cu har proaspăt. Şi cu foc sfânt!
Rouă pentru Suflet şi dirijorul Eduard Teodorescu
În sală e prezent şi primarul localităţii. Care rosteşte o mică alocuţiune. "Sunt mându de voi. Să cuceriţi tot cartierul de rromi". Mai sunt peste 1000... 
E prezentă şi doamna Mona Nicolici, din partea Petromului. Unul dintre investitorii Centrului Social. Undeva în spate filmează pastorul Chai, un coreean care de ani buni misionează în România. Îl cheamă Chai, dar e pâinea lui Dumnezeu de bun! Fi binecuvântat Chai! România are nevoie de misionari ca tine!
Cezar şi Grupul de la Toflea au cântat cum numai Rugul Aprins o poate face. "Am vrut să vedeţi cum se bucură ţiganii", a spus pastorul Oprişan.
Rouă pentru Suflet

A urmat un recital gen Rouă pentru Suflet. Nişte tineri minunaţi care nu doar cântă ci şi învaţă carte. Din 13, 9 sunt la facultate!
După momentele de închinare a predicat Nicolae Geantă. "Cum să aştepţi un Crăciun". Ca bătrânul Simeon de la Templu! "Vă doresc de Crăciun să puteţi striga cu toţi: Doamne, acum ochii mei au văzut mântuirea!"

biserica Eben Ezer Boldeşti
La finalul programului au cântat Toflea&Rouă pentru Suflet. Înălţător. "Mie îmi vine să mai stau câteva ore. Abia m-am pornit", a zis pastorul Oprişan.

Au urmat rugăciunile. Pentru biserică. Pentru cei ce au sprijinit această lucrare. "Dumnezeu ne-a trimis aici nmai elite!", a mai spus Oprişan. "Să nu-ncetaţi să vă rugaţi pentru ei". "Vă mulţumim! Sunt fericit că vă văd aici. Înseamnă că ne iubiţi"

 După program au urmat sarmale! Şi alte delicatesuri! Mulţumim surorilor implicate!

Ce am scris a fost doar o frântură pe-o filă. Povestea la Boldeşti continuă.

Mona Nicolici (în verde)
biserica e vie!
biserica
Cezar de la Toflea & Grup
Nicolae Geantă
Viorel Oprişan şi Rouă pentru Suflet
Toflea, Roua şi Nicolae Geantă
sala bisericii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu