Fundaţia CIREŞARII

sâmbătă, 4 aprilie 2015

Cu mic defect !

"Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi, dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum va iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi." Coloseni 3:13


Majoritate marilor magazine au un departament cu produse pe a căror etichetă scrie: "Aşa cum se găseşte", "uzat" sau "puţin asimetric". Acestea pot avea o pată care nu mai iese, un mâner lipsă ori un picior şubred. Nu ţi se spune unde este defectul - trebuie să-l cauţi - iar produsul odată cumpărat, nu mai poate fi returnat sau schimbat, iar banii nu se mai restituie. 

Opreşte-te şi priveşte în jur. Viaţa se desfăşoară într-un astfel de departament. Gândeşte-te la cei pe care-i cunoşti şi-i iubeşti. Nu sunt "puţin asimetrici"? Un "defect" aici, o mică dâră de decepţie acolo, un temperament vulcanic sau o atitudine pasivă sau agresivă... 

Dacă eşti în căutarea perfecţiunii, ai greşit raionul! Singura modalitate prin care poţi avea o relaţie cu cineva este să iubeşti acea persoană "aşa cum se găseşte". Nu crede mitul care spune că majoritatea oamenilor sunt normali (orice ar însemna asta) cu excepţia celor din viaţa ta. Datorită acestor concepţii eronate relaţiile devin o tentativă neîncetată de a-i corecta şi controla pe ceilalţi sau de a pretinde că sunt ceea ce nu sunt. Thomas Merton a spus: "A iubi înseamnă a permite celor dragi să fie exact ceea ce sunt fără a încerca să-i distorsionăm pentru a se încadra în tiparele noastre. Altfel iubim doar reflecţia propriei noastre persoane în ei". Garantul maturităţii reprezintă admiterea faptului că nimeni nu este perfect şi iubirea semenilor în ciuda neajunsurilor lor.

Pavel a spus: "... iertaţi-vă unii pe alţii...", iar atunci când descoperim greşelile altora, nu vom fi dezamăgiţi. însă mai există un lucru ce trebui învăţat. Care este acesta? Şi tu eşti parte a raionului produselor cu defecte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu