youtube

joi, 21 august 2014

Ce contează și ce nu contează pentru băieți

Netul și televiziunile, revistele, mall-urile, show-bitz-ul și orice amărât de concurs ridică în slavi fetele cu picioare lungi, cu bustul robust, cu 90-60-90... Sunt lăudate doar fetele "superbe", eclozionând în subconștientul lumii că cele ce nu-s după acest etalon sunt cumva de second-hand. Și, datorită trendului exacerbat etalat virtual ori vizual, o mulțime de fete care ies din șabloanele mediei se apucă să facă foamea, să tragă de fiare, să alerge pe bandă. Să-și pună implanturi, botox, să se prăjască în solarii, să suporte lifting-uri sau alte anomalii, numai pentru a fi băgate în seamă! Dar, se înșeală... Băieții nu asta apreciază prioritar!

Dacă stăm de vorbă cu adolescenții (și vă rog să-i provocați), auzim că fetele superbe și perfecte nu-s doar fotomodelele, nu doar cele de pe coperta revistei. (Mai ales că acestea sunt greu și de întreținut, și de ținut!). Tinerii noștrii români (și nu doar ei) spun că se vor îndrăgosti și de fetele drăguțe dar lipsite de strălucire din vecini, și de cele simple de la ei din clasă, și de cele binevoitoare din sat sau din bloc - pe care nimeni nu le poate urî, și de cele bune la sport, băiețoase. Dar și de cele mai plinuțe, cu simțul umorului. Un sondaj ne spune că 9 din 10 băieți sunt atrași de toate genurile de fete! Deci, numai unul aleargă după Ileana Cosânzeana. Care Cosânzeană aleargă după alt Făt-Frumos...

Băieții caută fete frumoase dincolo de imaginea stereotipă a unui body atrăgător. Majoritaea dezaprobă fetele ce au ca standard să devină star, iar 99% caută o fată reală, "cu carne și oase", vorba lor. Ei sunt interesați de persoană nu "de tipa ce dă bine în bikini!" Unii băieți nu apreciază deloc fetele slabe. "Ce vreți să le rup?". Dar nici pe cele durdulii ca damigenele. "Asta înseamnă că nu se îngrijesc pe sine..."

În timp ce se pune prea mare accent pe atracția fizică, se pare că biserica a exagerat cu direcția opusă.
Printre creștini e delicat să vorbești despre "exterior", lor plăcându-le să audă că "Dumnezeu nu caută la fața omului ci la inimă". Așa cred de obicei multe fete, și le-ar place să creadă și băieții. "Doar ce e în suflet e importatnt". Astfel se derapează către credința că "exteriorul nu contează". Ceea ce este greșit. Băieții fug de fetele care arată ca Fefeleaga, chiar dacă ar avea sufletul de aur! Pe stradă ei nu ies de mână cu "interiorul"! "Fetele ce nu se îngrijesc de exterior au o părere proastă despre ele, dom' profesor!". Deci, baieții vor aprecia pe cele ce se străduie să arate bine, pentru că înfățișarea spune despre felul cum te vezi pe tine însuți!

Am văzut că băieții nu sunt topiți după fetele extremiste! Și nici atăt după emo sau hipsteri! Nu-s încântați după cele ce se tencuiesc cu kilograme de machiaj, bronz artificial și unghii false, șuvițe artificiale ori mușchi de Rambo. Despre aceste categorii ei zic că sunt egoiste. Că investesc în persoana lor, nu în relație. Iar când cad fardurile, cine rămâne cu adevărat? Unii cred că fetele ce exagerează cu statul în fața oglinzi vor să pară atrăgătoare să sucească mințile băieților, să-i vrăjească apoi să-i respingă! Fetelor, nu vă jucați cu flirtul! E păcat. Și plata păcatului e moartea...

Băieții sunt căutători de fete cu personalitate: "sunt destule tipe frumoase ce-ți iau mințile, dar îngrozitor de tâmpe!" Ce discuții să porți cu ele? Îi sfătuiesc să nu fie nici exagerați ca un coleg de-al meu care a renunțat la o căsătorie pentru că fata a încurcat un verset din Efeseni cu unul din Galateni, și n-a știut cine-a scris "Călătoria crestinului"!!! I-am reproșat enervat: "Băiete, te căsătorești cu o fată nu cu Apocalipsa!" (Nu m-a ascultat). Totuși, fetelor, băieții vor să fiți deștepte! Dar și Dumnezeu...

Deși se pare că spun o perlă, știu sigur că băieții nu apreciază nici fetele care sunt cucerite ușor! Fetelor, în cetățile greu de cucerit nu intră oricine! Numai cele fără porți sunt călcate în picioare de orice... berbec! Și nu uitați: sunteți nu cetăți, ci temple. Templele Duhului Sfânt! Fugiți nu doar de flirt, ci de curvie!

PS: Fetelor, nu apelați niciodată la tații voștrii pentru a cere părerea cum arătați. Ei vă iubesc prea mult și ocolesc adevărul să nu vă rănească! Kilogramele în plus vi le spune cântarul. Să vă fie prieten! Nu vă încredeți niciodată în alte fete când e vorba de pantofii ce nu se asortează cu cureaua! Uneori vă iau în râs. Nu vă chinuiți să arătați ca Barbie! Dumnezeu nu v-a făcut păpuși. Nu veți sta toată viața în vitrină. Căutați să vă sfătuiți în probleme de look cu mamele sau cu femei mature și de încredere. Vor face evaluare realistă. Aduceți orice problemă înaintea lui Dumnezeu. El v-a creeat și nu va sta indiferent. La urma urmei, El ne iubește dincolo de toate imperfecțiunile noastre!

sursa: http://www.ciresarii.ro/index.php/ce-conteaza-si-ce-nu-conteaza-pentru-baieti-nicolae-geanta/

4 comentarii:

  1. Cum ramane cu ce vor fetele de la baieti ? Cred ca ar trebui sa scrieti si despre asta fr Nicolae . Sunt ele nevoite doar sa astepte sa fie alese ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Va trebui sa scriu si asta. Dar imi trebuie un sondaj...

      Ștergere
    2. Astept cu nerabdare sa citesc si urmatorul sondaj ! Tata din cer sa va binecuvinteze

      Ștergere
    3. Astept si idei de la voi, fetele.

      Ștergere