Fundaţia CIREŞARII

marți, 4 martie 2014

Bucurii ratate - de Onisim Botezatu

        E TRIST ca acordam atata atentie celor care aproape ne ignora, insa tratam cu indiferenta pe cei care au acuta nevoie de umila noastra atentie !

       E CIUDAT ca alegem cele mai frumoase cuvinte pentru a impresiona pe cei mai mari de cat noi, care nu-s prea curiosi de retorica noastra, iar cei care asteapta cu sufletul la gura un raspuns de la noi, au parte de un mormait evaziv !

        E DUREROS ca avem un comportament plin de rafinament fata de sefii nostri pentru care uneori suntem simple obiecte, dar suntem atat de zgarciti in epitete atunci cand e vorba de cei care ne iubesc cu adevarat !

        E RIDICOL sa ne opintim urcand treptele ieruditiei spre cei mari care ne raspund atat de flegmatic, in timp ce  am putea cobora o treapta la cei mici care ne adora si isi dau interesul sa ne vorbeasca pe un ton atat de politicos !

        MA INDIGNA la culme ca acordam atata energie umbland cu lumanarea dupa fiul risipitor si tocindu-ne genunchii, iar el se distreaza prin baruri si bordeluri. Dar contracronometru ignoram behaitul oii ce striga dupa ajutor dintre spini iar umerii ne sunt virgini !

        E DREPT ca un om se lupta toata viata cu sarguinta in fapte bune si vizite pe la toate manastirile, iar la final se alege cu o haina religioasa manjita. Iar un mosneag de optzeci de an îl accepta pe lsus si primeste stralucitoarea HAINA A NEPRIHANIRII !

         Toate acestea sunt SIMPLE ezitari, dar COMPLICATE bucurii ratate!  

Un comentariu: