youtube

luni, 31 decembrie 2012

Scrisoare către prieteni - Vladimir Pustan

Vă scriu cu stiloul înmuiat în cerneala albastru marin a amintirilor, privind cu ochii injectaţi de nesomnul unui an cum Ianus îmi rânjeşte cu amândouă feţele, stând tolănit în fotoliul stingher în care tot aştept să se aşeze fericirea.

A fost un an bun... Vă scriu acum, după ce-a trecut sfârşitul lumii, şi fac bilanțuri pe fulgii căzuți din aripile îngerilor.


V-am dăruit şi spini şi flori, voi mi-aţi dat doar flori, deci am fost mai darnic decât toți. M-ați ajutat și-am împins împreună la căruţa cu vise, cu paşi împiedicaţi prin noroiul fricii de-a nu izbuti în ceea ce-am dorit. Căruţa o să fie a voastră într-o zi şi-o să vedeţi atunci cât de bine sau de greu e să stai cu steaua de căpăstru.


Anul ce vine, ,,Cireşarii" vor împlini zece ani, deci copilul pe care l-am moşit împreună cu Dumnezeu a crescut mare.


Vă scriu prieteni şi vă mulţumesc pentru că m-aţi  învățat ce uitasem de-o vreme: că Dumnezeu e mare, mult mai mare decât credeam, mult mai bun decât speram.


Când n-am mai putut, Dumnezeu mi-a dat prin voi puterea de a merge mai departe. V-aţi pus şi piept în faţă în loc de scut, atunci când şuierau şerpeşte săgețile.


Vă mulţumesc că v-aţi golit şi inimile şi buzunarele, că v-aţi golit de timp şi minte, negând strigătul eului şi cărnii, pentru a face loc slujirii.


Mulţumesc prieteni... La noapte ne dormim împreună oboseala pentru ca mâine să fim proaspeţi să o putem lua de la capăt...


Vă scriu prieteni şi nu vă mai scriu pentru că ,,un strop de mări în ochi mi s-a răsfrânt căci mări şi lacrimi sunt, la fel, sărate".


La mulți ani, prieteni !


* postat pe 31 dec. 2012 la
http://www.ciresarii.ro/articole/editorial/Scrisoare-catre-prieteni---Vladimir-Pustan

Un comentariu:

  1. Multa sanatate va doresc si tot respectul meu pentru fratele Pustan. Sper din toata inima sa ma ajute Dumnezeu sa ajung anul acesta la Beius,sa stau macar 10 minute de vorba cu fratele Pustan,fiindca as avea multe sa-i povestesc(iubirea Lui Dumnezeu pentru noi oamenii este IMENSA ) Sanatate si numai bine,iar daca doriti sa ma intrebati ceva ,va las numarul meu de telefon ( 0785552151-Mari ) Pacea Domnului sa fie cu toata lumea,fiindca avem MARE nevoie de El...

    RăspundețiȘtergere