miercuri, 14 noiembrie 2012

Teama de opinia grupului - Nicolae Geantă

Dr. A.W. Tozer spunea ca moralitatea cauzată de presiunea publica nu este o moralitate adevarata. In cel mai bun caz este o neprihanire de obarsie indoielnica; in cel mai rău caz, este odrasla fricii si a slabiciunii.

Tocmai de aceea, eu cred ca un crestin liber ar trebui sa actioneze dinlauntru, nu din afara. Nu manat de opiniile altora. Dacă un principiu este corect, sfânt, credinciosul trebuie sa-l urmeze pentru ca e corect. Nu are voie sa-i fie teama ca va fi respins când il popularizeaza.



Teama de opinia grupului ne impune distrugerea originalitatii. Ne face imitatori, zicea Tozer. Numeroase biserici au experientele lor, au  "siboletele" lor, tonurile lor acceptarea, vorbirea lor de tipar. Au stereotipii! Luate ca norme.

Daca iesim din tiparele lor, devenim persona non-grata. Daca tacem, vom fi vinovați de complicitate. Ei vor fi vinovați c-au deraiat. Adevarul va suferi, Evanghelia nu-si va arata puterea, iar Dumnezeu nu va fi proslavit!

Fiti cocosii care-l trezesc pe Petru! Predicati fără teama fratilor, mustrati păcatul, corectati greselile! Vorbiti fara ocolisuri, fara menajamente, cand e vorba de mantuire. Nu va temeti de cei ce vor sa cocoloseasca viciile, sa impacheteze frumos faradelegea. De cei care au dinti (inca) de lapte si nu suporta hranuri tari.. Ei pot sa va dea jos de la amvon, pot sa va închidă ușa bisericii, pot sa va privească chioris, cu invidie, pot sa va vorbească pe la colturi. Dar, nu va pot opri ungerea. Creșterea. Si, nici faptul ca veți fi din ce in ce mai apreciati. Nu doar de biserica, ci de Hristos! Lui nu i-a fost nici o clipa teama.

Spuneti Adevarul si fugiti! Nu fugiti de-a spune Adevarul!

Nicolae Geantă


3 comentarii:

  1. ...un pic exagerata "Fuga", sau chiar asa sa fi ajuns Bisericile noastre? Sa prigoneasca predicatorii credinciosi Cuvantului?...vreau sa cred ca nu-i asa...C.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu as vrea sa nu fie așa. Din nefericire insa, așa cum ne-a spus si Hristos: "cine vrea sa trăiască cu evlavie, va fi prigonit", inca se împlinește in 2012. Nu numai ca am văzut, dar am si trăit...

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa ziua de ieri din Adunare: Va dau dreptate. Cat de aproape trebuie sa fie Venirea Domnului! C.

    RăspundețiȘtergere