Fundaţia CIREŞARII

miercuri, 24 august 2011

Somnul din tranşee

Pământul nu-i numai un câmp de luptă între bine şi rău, între Dumnezeu şi satana ci şi între somn şi nesomn, între întinsul pe saltele comode şi întinsul pe crucea Golgotei. Satana nu ne vrea neapărat atei, ci e super mulţumit şi dacă ne strecoară sub cap o pernă cu miresme de rai fals. O pernă moale şi comodă în care să ne afundăm lejer creierii pentru tot restul vieţii... şi al morţii. Dacă mai demult dracii apăreau în diversele mitologii ca având coarne şi copite, astăzi umblă în papuci de casă şi legaţi cu sorţ în faţă ca nişte adevărate dădace. De atâtea secole de experienţă pe rasa umană au ajuns la concluzia că mai simplu e să strecori perna sub ceafă şi-o telecomandă în mână.

Tot vorbim şi sperăm şi aşteptăm trezirea... de aici rezultă că dormim. Dacă am fi fost trezi şi veghetori şi mereu cu suliţa sub barbă precum Prâslea cel voinic, nu se mai sforăia în halul în care se sforăie în bisericile noastre. Dormim în tranşeele bisericii deşi în joc şi-n pericol e mântuirea sufletelor noastre şi-a semenilor noştri.

Trezirea va veni când vom face din casele noastre adevărate chilii de mânăstire în care Dumnezeu să fie un membru permanent al familiei, nu o rudă îndepărtată care să vină numai la sărbători şi parastase.

Trezirea va veni când serile vom sta adunaţi în jurul Scripturii creând un adevărat ospăţ spiritual pentru că Sfânta Scriptură nu-i conservă din care să mănânci duminica odată, ci e oală enormă de nuntă. Din ea scoţi... şi tot rămâne. Dumnezeu odată găsit îl cauţi încontinuare. Trezirea va veni când de bună voie şi nesiliţi de nimeni vom lua barosul din şură şi vom face televizorul ţăndări... în Numele lui Hristos. Mă tot mir cât de puternic spiritual trebuie să fii încât să-ţi permiţi să racordezi propria casă la conducta iadului pe care odată deschisă curg duhurile demonice-n şuvoi.

Trezirea va veni când se va citi. Proporţia de inculţi şi analfabeţi social şi cultural şi spiritual e îngrijorător de mare prin aşa zisele biserici. Să plângi de milă când auzi că o mare parte din cărţi au fost returnate editurilor pentru că nu s-au cumpărat. Păi cum să vină trezirea fraţilor? Din ce să ţâşnească pofta de Cuvânt dacă nu din cuvinte? Creştinismul e foarte complex şi ca să fii creştin trebuie să fii în primul rând deştept. Duhul Sfânt nu-şi face de lucru cu proştii! Citind îţi dezvolţi mintea, începi să rumegi cu propriile măsele realitatea. Citind înţelegi mai bine oamenii şi comportamentul uman şi astfel îi iubeşti mai uşor. Citind înveţi cuvinte noi şi fii soldat adevărat şi asumă-ţi riscul să ţi le integrezi în viitorul îndemn sau predică, deşi majoritatea vor crede că vorbeşti în limbi, deşi mai marii vor fi deranjaţi că ai avut tupeul să calci în picioare canonul cuvintelor acceptate. Să te doară-n cot!

Trezirea va veni... dar nu de la americani. Trezirea va veni de la Hristos. Să nu ne mai tot uităm în gura americanilor aşteptând să sufle ei Duh Sfânt peste babele patriei noastre. Mă ia cu rău la splină când dau de câte un american misionar în România. Misionarul cui, întreb? Al creştinismului nu cred! Când genunchii româneşti se plecau în Numele lui Hristos, naţiunea lui nu avea nici pampers. Dumnezeu ţine cont şi de cultură şi-n cultura românească un popă sâsâit şi cu sutana prăfuită face cât o mie de misionari americani îmbrăcaţi în costum fin şi cravată scumpă. La noi haina vorbeşte mult.

Petre Ţuţea spunea că în viziunea lui fiecare babă ar trebui să mulgă vaca cu casca de război pe cap, mereu cu piciorul încordat de luptă şi cu chef de expansiune.

Capul sus din pernă... n-avem timp, e prea târziu şi somnul e înşelător când atâţia mor. Sub noi zac straturi de foşti soldaţi care au luptat şi ei odată pe acest front numit pământ. În cimitire nu sunt decât ultimii... restul sunt ţărână cum şi noi vom fi deşi cei de la reclamele pentru cosmetice nu ne lasă să ştim. Acum însă suntem noi la rând în tranşeele săpate. Peste 100 de ani noi vom deveni istorie, un nume scris pe-o cruce şi-atât... şi nu se pun decât victoriile şi victoriile se obţin în lupte şi freamăt, în târâşuri pe coate şi-n zboruri înalte.

articolul semnat de Dani Surducan, si postat pe site-ul Ciresarii pe 24 august 2011 la adresa http://www.ciresarii.ro/articole/editorial/Somnul-din-transee---Dani-Surducan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu