youtube

joi, 21 februarie 2019

Ce să-ți spun Laura Bretan... - de Nicolae.Geantă

sursa AICI
Laura Bretan e încă un copil. Chiar dacă inima și glasul ei sunt de înger. Dar răutatea umană însângerează și îngerii. Le taie aripile în speranța că îngeri nu vor mai zbura niciodată. Însă aripile cresc din nou. Căci rădăcinile lor nu le poate scoate nimeni.

Să nu fii tristă Laura că ai pierdut la Eurovision. Octavian Paler spunea că sunt înfrângeri care te ridică. Tu ai urcat o treaptă mai sus. Cei ce te-au învins, paradoxal, sunt într-o mare cădere. Mai ales că zâmbetele lor s-au hrănit din lacrimile tale! Și cine râde de lacrimile altora va fi vai de lacrimile lui!

În viață vei întâlni oameni iraționali. Egoiști. Rapace. Unii vor fi gata să măture cu tine pe jos, alții să urce călcând peste tine, peste semeni, distrugând destine. Tu să continui să lupți. Să iubești. Să-ți finalizezi drumul. Radu Gyr zicea că adevăratele înfrângeri sunt renunțările la vis!

Destul de des oamenii vor sfărâma într-o secundă tot ce ai construit în ani întregi. Să nu te lași descurajată! Tu construiește mai departe! Ridică! Pune cărămizi valorii! Dumnezeu contabilizează pe cei ce ridică semenii nu pe cei care-i dărâmă. Fii dintre cei ce înving gravitația!


Ce să îți spun Laura Bretan? Creștini sunt învățați su urce Cruci  și să fie (prea des) ciuruiți de săgeți! Să îți spun că în 2001 m-au aruncat pe ușa din dos de la Universitatea din București, pe motiv că sunt sectar? Ce poate preda un „profesor sectar”? Că un prieten de-al meu m-a recomandat la un profesor la ASE care datorită „păcatului” că sunt creștin mi-a dat reject înainte de play? Că-n ultimii ani mi s-a trântit ușa în nas de către colegii mei, de către licee, pentru că le vorbesc elevilor despre Hristos? Că unii scriitori din urbea mea mă marginalizează pentru că în toate scrierile mele e prezent Mântuitorul? Că primăria municipiului mă evită diplomatic pe simplul motiv că sunt evanghelic? Că tinerii sunt batjocoriți pentru credință în școli? Că o fată din Austria a fost picată la licență în toamna 2018 pentru „greșeala” de a picta câteva tablouri cu un Isus sângerând, batjocorit? Că românii din diaspora sunt hărțuiți pentru că își educă pruncii creștinește? Știi deja. Și mai știi că și Crucea lui Hristos se duce zâmbind în ciuda faptului că uneori obrajii sunt uscați de lacrimi. Se poartă cu lacrimi, dar nu târâtă pe jos! Să nu uiți: ce nu te ucide te face mai tare!

Uneori (părem că) suntem învinși. Omenește. Dar Dumnezeu nu poate fii învins niciodată! Mai mult, El locuiește în noi! Și cine se atinge de aleșii Lui de El se atinge!

Odată pe Wembley a cântat o formație rock. 70.000 de fani au urlat, au lovit, au spart scaune. La final a intrat o cântăreață creștină. Și când a început “Amazing Grace/Mărețul Har” tot stadionul a izbucnit în lacrimi. Altădată, într-o zi de Paști, într-un teatru arhiplin din Rusia comunistă, un ateu a vorbit două ore împotriva lui Hristos. Apoi a urcat pe scenă un bătrân din sală. „Hristos a înviat!”. „Adevărat a înviat!” i-a răspuns mulțimea. Și toată propaganda anti-Isus s-a risipit ca un abur! Lui Dumnezeu nu-i închide nimeni gura!
Ce să îți spun Laura Bretan...
Să Cânți mai departe! Mai mult și mai bine! Asta e misiunea ta, misiunea Lui. De fapt glasul tău nu e al tău. E al Lui! Fă-l câtor mai mulți auzit!
Să nu temi niciodată! Creștinii nu sunt singuri! Și nici învinși!



Nicolae.Geantã









Un comentariu:

  1. Îngerii cânta pentru cer, slavesc si slujesc lui Dumnezeu si oamenilor. Oamenii cânta doar pentru oameni, slavesc si slujesc doar oamenilor, necunoscându-L pe Dumnezeu.
    "Nimeni nu poate sluji la doi stapâni. aci sau va urâ pe unul si va iubi pe celelalt, sau va tine la unul si va nesocoti pe celalalt: Nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona."
    Fiti binecuvântati !

    RăspundețiȘtergere