youtube

vineri, 1 iunie 2018

Precious Little Feet Oradea. Inaugurarea Centrului de Consiliere pentru femei cu criză de sarcină – de Nicolae.Geantă

26 mai 2018. Ora 10 și câteva minute. Strada Sucevei nr. 23A din Oradea. Gard în gard cu sinagoga evreilor mesianici. Se aude în boxe un scrâșnet de copil. De baby, de nou născut. Care îți încrețește pielea. ”Toți ați auzit așa ceva”, spune emoționată Lidia, soția pastorului Dan Florin. ”Unii însă nu au mai apucat să îl scoată...”. Exact, 23 de milioane de avorturi a avut România. Din 1956 până azi. Mai mulți morți decât vii! Să ne rugăm ca Dumnezeu să nu ne lovească brutal pentru asta!

Miorika Cristea și cele 4 consiliere
Lidia Dan va superviza lucrarea de la Centrul ”Precious Little Feet”, alături de Cristina Ilea, Teodora Mada și Florica Petrila. Și coordonate din Florida de Miorika Cristea, președintele Asociației. O româncă din Banatul sârbesc, ajunsă în USA, unde a deschis ochii pentru filiala din Oradea. După rugăciunea lui Florin Lăzureanu din Florida (din bordul de conducere), cu lacrimi (”Iartă România cu mâinile mânjite de sânge ale pruncilor ce nu au putut să țipe!”), Miorika Cristea a vorbit despre drumul parcurs spre înființarea Centrului. După ce s-a rugat ani întregi pentru infertilitate, în urma tratamentelor a făcut cancer. În disperarea de atunci, Dumnezeu i-a strigat: ”Miorika, tu poți fi mamă nu pentru unul, nu pentru doi, ci pentru mulți copiii”. Nu a înțeles atunci. Era 2002. ”Am avut și o vedenie. Eram in Cer și o mulțime de baby în jur. Toți fugeau spre mine! Nu strigau decât atât, toți: “Și pe mine! Și pe mine”... Apoi am mers la un centru de consiliere. Cu o prietenă. “Și acum ce facem?” Am sunat pe fratele păstor Titus Colțea. Care ne-a dat direcția asta. Și de 14 ani luptam împreună. Chemarea nu 
ne-o fac oamenii, ci Dumnezeu. În 2015 am vizitat Oradea. Și de atunci ne rugam și am așteptat clipa asta”, a spus Miorika subliniind deviza noului Centru: ”Informează-te corect înainte de a decide!” Mamele trebuie informate înainte de a decide... ” Ne trebuie bani, dar dacă nu exista rugăciune nu putem face nimic!” A încheiat discursul cum l-a început: în lacrimi. “Și pe mine! Și pe mine! Cine mă v-a scăpa de la moarte!” Apoi am auzit cea mai șocantă declarație a zilei: ”Cel mai periculos loc unde se poate afla un copil este în pântecele mamei!” Intr-o zi noi ne vom întâlni cu ei...

A luat cuvântul Petrică Vidu, președintele Comunității Baptiste Bihor. A citat din Psalmul 139: “Tu mi-ai întocmit rărunchii. Trupul meu nu era ascuns de Tine... într-un loc tainic... ochii Tăi mă vedeau...” ”Orice copil ce-a fost în pântecele unei mame a fost Creația lui Dumnezeu” a spus Vidu. ”Am văzut la TV zilele trecute cum un robot îmbracă oamenii paralizați. Si mâna unui medic, chemat să salveze, distruge, smulge cu forcepsul ce creează Dumnezeu! E unealta diavolului!”.

Forica Cherecheș
A urmat Florica Cherecheș, deputat de Oradea, care a precizat că ”în Parlament e greu să faci legi anti-avort. Dar nu imposibil”. ”O comunitate, o țară, o națiune se dezvoltă atunci când toți colaborează”... ”Eu salut când tot mai multe organizații promovează valorile crestine. Poate unii nu ajung sa meargă la biserică, dar biserica poate ajunge la ei. Dvs să fiți mesagerii lui Dumnezeu!”

”Nicolae Geantă nu a venit în calitate de pastor.

 Și nici de profesor. Ci de unul căruia glonțul avortului i-a trecut pe la ureche”... Evanghelistul venit din Curbura Carpatică a spus că Centrul e obligat să fie ”o fabrică de mame”. ”Căci României nu finanțele, nu tehnologia îi lipsește. Ci mamele devotate”... ”În urmă cu exact 50 de ani, o elevă de clasa XII-a din Ploiești, de la Liceul de Arte, a rămas însărcinată. Și părinții? Au scos-o în stradă. “Nu avem nevoie de bastard!”. Era perioada decrețeilor, și nu se făcea avort ca acum. Într-o pauza de liceu! Să strigi la doctor, doamnă vă rog mai repede, că ora viitoare dau teza la mate! Fata a băut otrava. Și copilul nimic. A ridicat greutăți uriașe. S-a dat cu burta de colțul șifonierului pănă și-a făcut răni ce nu le mai suporta. S-a aruncat pe burta pe ciment. De pe pat. Ca la ștrand. Și copilul nu a murit. Ochiul lui Dumnezeu veghea. Apoi s-a dus într-orășel departe a născut, și-a abandonat pruncul! Și nici n-a vrut să știe vreodată de el... Copilul acela... sunt eu!” (vezi înregistrarea). ”În pledoaria anti-avort, spuneți-le femeilor cinci lucruri: AVORTUL DISTRUGE NAȚIUNEA! AVORTUL DISTRUGE DESTINE! AVORTUL DISTRUGE FIZIC ȘI PSIHIC! AVORTUL UCIDE! AVORTUL E PĂCAT!”

A continuat doamna Rodica Galchiș, un medic orădean. A explicat scurt, în termeni medicali lesne de digerat, evoluția sarcinei: ”Unirea are loc în trompă. În ziua 5-6 micuțul migrează spre uter... În săptămânile 1-2 începe multiplicarea... La 4 săptămâni copilul are tot cea are nevoie un adult: creier, inimă... La două luni i se identifica sexul. Începe sa se formeze scheletul... După 16 săptămâni un copil se poate naște absolut normal...”. După ce știm toate acestea vă întreb: mai e nevoie să spunem că un prunc în burta mamei nu e încă ființă?

Nadia
A continuat Petrică Mihenț, psihoterapeut orădean, cu o voce ca domnul Johannis, dar cu inimă ca Hristos, care a spicuit câteva momente despre mame. ”Mamele fac educația. Îmbunătățiți Lumea!”. Nadia a adus o mărturie din studenție (acum 17-18 ani) când a dus cu mașina la chiuretaj o colegă. ”Am dus-o totuși cu mașina la clinica. A avortat. Când a ieșit medicul, l-am certat. ”Știți ca ați făcut o crimă?” “Da, dar este prietena ta!” Ani de zile conștiința i-a fost măcinată. ”E o ideologie obraznică azi: dacă ești pro-life, ești retrograd, din Evul Mediu... O doctoriță rea spunea: fiți conștiente, că cele ce veniți la mine, mergem împreună în iad la cazan!” David Naghi, președintele federațiilor comunităților evreiești mesianici din România a avut o concluzie interesantă: ”Bărbații nu pot da lecții de avort mai mari decât femeile. Numai ele pot spune prin ce au trecut!” ”Împotriva vieții parcă s-a concentrat să lupte toată lumea!... În ebraică viața se numește “hain” - la plural. Căci avem două vieți! Una aici, alta în Vesnicie!”

La finalul deschiderii, care a avut o coloratură interetnică și interconfesională, după ce președintele Miorika a conchis: ”Știu ca ziua de azi este istorie pentru Oradea! Dumnezeu a știut de ce suntem aici! Dacă un pahar cu apa nu rămâne nerăsplătit, cu cât mai mult o viață salvata! Dumnezeu să își proslavească Numele prin Precios Little Feet!”, a urmat rugăciunea lui Dan Florin și Bonyai Ionci (pastor baptist mahiar).

Nicolae.Geantă





Cine poate să sprijine financiar lucrarea de la Oradea s-o facă. Pentru Domnul o face! (aveți adresa de contact AICI). Cine nu poate să se roage! Iar cine e în criză să meargă fără ezitare pentru sprijin. Centrul ”Precios Little Feet - Viață și Sperantă” oferă gratuit și strict confidențial: test de sarcină, consiliere în criză de sarcină. consiliere generală, consiliere post-avort, curs prenatal, seminarii educaționale. Din 9 iunie 2018 se va deschide un nou Centru și la Deva.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu