youtube

marți, 22 august 2017

Sunt vinovați părinții când pruncii greșesc? - de Nicolae.Geantă

Cea mai puternică lovitură pregătită de diavol pentru părinți este să ne eșueze copiii. Suferința pentru ei e mai grea decât pentru noi. Am întâlnit în ultima vreme părinți zdrobiți de greșelile pruncilor lor. S-au străduit, au muncit, i-au sfătuit cum au știut mai bine, i-au susținut în scoli, au făcut împrumuturi pentru eî. Dar pruncii, păcatul din ei, le-au refuzat povețele și le-au întors spatele! Au plecat în lume, s-a amestecat cu ea, au început să curvească, să fumeze, să sse drogheze, sunt plin de tatuaje, urasc pe Dumnezeu! Și-au părăsit părinții răniți, în lacrimi... Unii nici nu mai dau nicio veste!

Sângerez alături de astfel de părinți. Am prieteni care trec prin prese asemănătoare! Mă doare însă dublu atunci când astfel de părinți primesc batjocuri în loc de o mână întinsă. Nu de la pruncii lor, ci de la frați, de la prieteni! Sunt condamnați, sunt puși la zid: "dacă erau pocăiți nu făceau copiii lor așa ceva?"' "trebuie să fie o hibă undeva!", zic cârcotașii. Sigur?

Cunosc o mulțime de creștini de o bunătate ca a lui Dumnezeu. Pocăiți ca sfinții de pe paginile Scripturii. Dar copiii lor sunt răi ca fiii lui Eli! Cine e vinovat? Părintele?


E vinovat Adam pentru crima lui Cain? E vinovat Isaac pentru căsătoriile greșite ale lui Essau, ori David pentru revolta fiului său Absalom? Unii ar spune da. Că noi iute mai găsim nod în papură! Bun, dar atunci cine e vinovat când fiul risipitor i-a cerut tatălui său partea de avere și-a plecat de acasă? Sau nici tatăl acestui fiu nu și-a făcut cum trebuie datoria?

Nu, nu sunt părinții vinovați pentru derapajele copiilor! Fiecare decontează factura proprie! Alegerea făcută. Copiii se duc, fac gafe, tocmai pentru că nu au o întâlnire cu Dumnezeu! Uneori trebuie să se prăbușească de tot ca să-L găsească...

Nu cârtiți niciodată când un părinte are probleme cu copii! Mai degrabă mulțumiți că dvs aveți copii minunați! Nu acuzați pe nimeni. Ci fiți lângă elaproape

Nicolae.Geantă

Westport, North Carolina

Un comentariu:

  1. Toti descendentii din Adam si Eva suntem vinovati,mostenitori ai pacatului transmis genetic din generatie în generatie,din tata în fiu.De aceea este necesara nasterea din nou,aceasta marturisire a credintei în Cel ce a fost sacrificat de Dumnezeu,Mielul Lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii.Botezul lui Ioan este doar o marturisire,acceptare si recunoastere a mostenirii pacatoase,un preludiu pentru botezul FOCULUI lui Dumnezeu,iar acest foc este usturator si dureros pentru trup,însa curatator si purificator al Sufletului care va clocoti si se va evapora de caldura FOCULUI IUBIRII NECONDITIONATE înaltându-se în dimensiunile cerului contopindu-se cu Hristos în Dumnezeu pentru eternitate.
    Fiti binecuvântati !

    RăspundețiȘtergere