youtube

joi, 27 iulie 2017

Nu-ți declanșa butonul de panică! - de Nicolae.Geantă

,,De ce vă este frică?" (Matei 8:26)

Zilele trecute m-am simțit foarte rău. Și dintr-o dată optimismul meu cavaleresc s-a transformat în teamă de pitic. Teama adoră stările de panică. Iar panica oarbă aduce frământări, insomnie... Necredință. Îți dai seama ca ai atins fără să vrei butonul "Ai dat de belea!". Apoi te-mbolnăvești de scenarită!

Societatea accelerează panica. Ciocolata va afecta iQ-ul, politicienii vor aduce dezastru în salarii, ghețarii topiți inundă planeta. Mass-media îi dă upgrade-uri. Cad asteroizi, carnea roșie duce la cancer, gripa aviară a ajuns în cutare fază. Frank Furedi spunea că în Anglia termenul risc din ziare a crescut din 1994 până în 2000 de nouă ori. Suntem cea mai îngrijorată generație. Deși avem tot, de toate!

E drept teama abundă viețile noastre. Ne e teamă de nereușită, că nu vom avea destul, că Dumnezeu nu ne răspunde! Ne e teamă că nu suntem importanți, agreați de ceilalți, acceptați de Hristos. Dar știți ce sunt uimit? Că de cele mai multe ori ne panicăm pentru lucruri care nu există! 536 milioane de americani s-au declarat bolnavi, spune Max Lucado. Dar populația USA abia a depășit 310 milioane! Teama e mai mult scenarita...


Suntem ambuscați de panică. Dacă nu suntem vigilenți vom ajunge lejer victimele ei. (Seismologii nu anunță cutremurele niciodată înainte, căci panica ar crea mai multe victime decât zgâțâiala telurică!). Panica are mai multe întrebări decât răspunsuri. Nu are milă. Nu respectă legi. Merge direct la punctele slabe!

Nu-ți declanșa butonul de panică! De ce să fi cuprins de angoasă? De ce să te scufunzi în timp ce plutești? Este valabil și azi ce-a spus Domnul Isus lui Petru și ucenicilor chiar în mijlocul furtunii: "Nu vă temeți! Îndrăzniți, sunt aici!" (Matei 14:27). 

Destul cu gemetele de durere! Ar trebuie sa declanșăm butonul de curaj. Curajul se roagă, nu panichează. Curajul crede, nu se vaită. Curajul ascultă nu demoralizează. Curajul aude glasul lui Hristos, panica pe cel al Satanei. 

Toți avem temeri. Dar și curaj. Însă contează care buton ne stă mai bine la îndemână...

Deci, nu vă temeți! Sunteți mai de preț decât multe vrăbii!

PS : Imaginează-ți cum ar arăta viața dumneata dacă nu te-ai teme!


Nicolae.Geantă

3 comentarii:

  1. Si ce minunat este când credinta în jertfa lui Hristos, blocheaza "butonul fricii" !

    Mult har si pace !

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumnezeu să vă binecuvânteze!
    Citesc cu drag!
    La capitolul frică eram..Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere