youtube

duminică, 12 februarie 2017

Unde dragoste nu e... e Valentinism destul! - de Sefora Geantă

E din nou acea perioadă a anului... Așteptată de multe, detestată de și mai mulți. S-au umplut iar magazinele de inimioare roșii și Facebook-ul de postări ieftine. S-au triplat prețurile trandafirilor, dar tot degeaba când atâtea buchete de flori au pornit în căutarea unei inimi și n-au găsit decât o vază... 
Și parcă-ncepe să miroasă a primăvară afară. Păcat că iarna din suflet nu ne-o topește nici căldura verii...

*  „Ce-o să faci anul ăsta de 14 februarie?”
„O să-mi petrec ziua cu my valentine. ”, ar răspunde unii. (alt termen nenorocit! Un kitsch care încearcă a îmbrăca în cuvinte frumoase interesul, perfidia și profitorismul lumii în care trăim. Că nu mai e iubire fraților, nici măcar în ziua îndrăgostiților! E numai valentinism – relații de sezon, pentru cadouri, excursii și plăceri.)
Trădată de oameni, iubirea pleca... încet, dar departe...

 „O să reamintesc fiecărui cuplu întâlnit, că într-o zi or să se despartă!”, mi-au zis alții. Ar fi lumea numai curcubeie și norișori de puf, dacă n-ar exista oamenii ăștia. Mare noroc avem cu ei, zic eu; nu-i bine să fii prea mult cu capul în nori, nici să faci pe Cupidonu' (plus că alții sigur s-ar îmbolnăvi iar de „privitul din avion” și i-ar vedea pe cei din jur insignifianți și foarte mici.)

Citește tot articolul Pe SeforaSeahhttp://seforaseah.blogspot.ro/2017/02/unde-dragoste-nu-e-e-valentinism-destul.html

Un comentariu:

  1. Autentica dragoste pe care Dumnezeu Tatal Creator o are pentru lume, nu are o zi anume, ci se manifesta dincolo de limita perceptiilor primare ale simturilor omului firesc (adamic) dincolo de relatia spatiu-timp,în profunzimea atemporala a DUHULUI SFÂNT, în taina Împaratiei lui Dumnezeu, în Sfânta Sfintelor, în "odaia de sus", în intimitatea partasiei cu Fiul omului Isus,într-o noua existenta elevata, într-o unitate a cerului cu pamântul, într-o fericire eterna, tainica, "...ascunsa cu Hristos în Dumnezeu" !
    Fiti binecuvântati cu harul, pacea si dragostea Tatalui !

    RăspundețiȘtergere