youtube

vineri, 24 februarie 2017

Scrisoare pentru băieți de Dragobete - de Nicolae.Geantă

Vă scriu băieților nu pentru că nu vă mai îndrăgosțiți, nu mai oferiți flori fetelor și nici scrisori de iubire, ci pentru că riscați prea mult! Iubiți fast-food! Vă îngrăgostiți dintr-un click. Vă scriu fiindcă știu că bărbaților le place adrenalina, dar în dragoste nu trebuie să ai doar body! Ci și cap! Războiul nu se câștigă automat dacă ai tehnică militară! Îți trebuie și tactică eficientă. Fiți înțelepți!

Riscați pentru că vă uitați totdeauna la ce izbește ochiul, la partea exterioară a fetelor. Etalonul lumii crede că frumusețea este mai prețioasă ca smerenia, dar Solomon spune că look-ul poate fi deșărtăciune! (Proverbe 31:30). Nu doar că trece ca fumul, dar frumusețea nu ține loc de bunătate! Cine se căsătorește cu o fată rea nu va avea o soție bună, spunea Luigi Mițoi. Voi să aveți soții și bune și frumoase!


Vă scriu băieților pentru că riscați prea mult în intimitate. Bărbatul e un butoi cu pulbere atunci când atinge o femeie. O singură scânteie și vor fi hiroșime amândoi! Apoi... Necazuri colaterale. Atenție mare: cine a întinat patul înainte de nuntă ce garanție are că nu o va face și după aceea?

Riscați pentru că uneori iubiți fetele din interes! Fie hormonal, fie financiar. Dragostea nu are raid prin stomac și nici prin portofele! Cine face astfel nu se apreciază pe sine! Voi aveți cumva necaz pe fericirea voastră?

Vă scriu băieților pentru că unora vă place să purtați măști. Vă dați alții. Să nu uitați că într-o căsătorie nu poți juca doar teatru. (Și nici atât să faci circ!). Fugiți de ipocrizie, de declarații false, de minciuni, de artificialitate! Fiți naturali! Fiți voi! Nicio femeie, niciun copil, nu-și vor dori ca soț și tată un clown! 

Riscați pentru că de prea multe ori intrați în relații ca-n facebook. Cu fete necunoscute. Cu străine.  Nu de țară, ci de principii. De morală. Paradoxal, niciunul dintre voi nu cumpără niște pantofi fără să îi vadă! Pantofii pot fi schimbați, dar soția? Faceți ochii mari! 

Vă scriu băieților pentru că nu mai apreciați bărbăția. Ați început să vă feminizați. (Între timp ele vor să devină "bărbate", vorba unei bătrãne!). Nu e trendy ca el să fie ca ea! Dumnezeu nu ne-a creat unisex! Și diavolul știe asta. Nu îi dați apă la moară!

Riscați prea mult când vă înjugați nepotrivit. Nu fiți siguri că cele ce nu slujesc lui Dumnezeu vă vor împinge spre culmi spirituale. Sau că le veți urca voi în vârf într-o zi. Astfel de imixtiuni sunt de cele mai multe ori tobogane. Cine alunecă prinde viteză! Și la pachet și accident! Trăiți-vă credința fără inimi în gips!

Vă scriu băieților pentru că voi veți duce mai departe greul lumii. Poverile familiei, ale societății, ale bisericii. Și povara Crucii lui Hristos! Fiți bărbați! Iubiți! Rămâneți sfinți! Nu vă grăbiți! Dumnezeu a pregatit pentru fiecare din voi o singură Evă!

Nu porniți oricum, nici cu oricine la drum. Viața are prea multe curbe...

Nicolae.Geantă
Castel San Giovanni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu