youtube

miercuri, 22 februarie 2017

Maximum de frumusețe (1) - de Nicolae Geantă

Constantin Necula, preot și conferențiar universitar, spunea într-o prelegere că "oamenii sunt încântați de filmele coreene sau de Suleiman Magnificiul, pentru că atât e maximum de frumusețe pe care îl poate atinge lumea fără Hristos!" Cât adevăr!

Unii oamenii se împodobesc cu bijuterii, cu farduri, cu brocarturi, cu țoale de firmă, pentru că atât e maximum de frumusețe atins fără Hristos. Alții au nevoie de palate, de statui, de piscine și frigidere burdușite pentru că atât poate fi lumea de frumoasă fără Hristos!

Cãnd Hristos lipsește manelele devin maximum de frumusețe în muzică, obscenitatea e maximum de frumusețe în artă, vulgaritatea în discuții, tatuajele în apariția publică, violențele în filme, tortura în religie... Atãt am putea noi oamenii da!

Sunt indivizi pentru care discoteca, alcoolul, țigara, curvia, facebookul sau "distracțiile inutile" - vorba unui frate ce nu-și prea lăsa copii la joacă, sunt maximul lor de frumusețe! 

Făra Hristos maximum de dragoste, de adevăr, de frumos nu poate fi atins...

Nicolae.Geantă

PS: „Nu fugi, nu te măcina, ești doar un vizitator pe pământ. De aceea mai oprește-te să simți aroma florilor din când în când.”
Walter Hager

2 comentarii: