youtube

sâmbătă, 22 octombrie 2016

Legea lui Lameh vs Legea lui Isus - de Nicolae Geantă

Am auzit cu toții zilele acestea că, la Pitești, un grup de părinți protestează ca un copil cu afecțiuni ADHD să fie scos afară din clasa odraslelor lor. Toleranță zero. Intoleranță. Virus care macină nu doar românii, ci tot mapamondul. Cine nu e ca noi să fie marginalizat. Scos din școli, din spitale, din biserici... Boala excluderii, vorba fratelui Pustan.

Mai mult decât stigmatizarea, intoleranța e gata pentru orice zgârâietură să dea drumul la sânge. Gata să atace la baionetă, să strângă de gât pe cel ce greșește, să distrugă pe cel ce nu e de acord cu ea. Intoleranța este setea care ucide!

BIblia ne spune că Lameh, unul dintre descendenții lui Cain (nu ai lui Abel, nu tatăl lui Noe), a fost într-una din zile rănit (Gen. 4:24).Nu știm dacă rana sa a fost de natură fizică sau psihică. Dacă a suferit in trup sau în duh. Dar, ce știm este că s-a răzbunat... ucigând! Legea sa a umplut apoi tot pământul: "Cain va fi răzbunat de șapte ori, dar Lameh va fi răzbunat de șapte ori câte șapte". Iar oamenii au devenit atât de răi încât lui Dumnezeu i-a părut rău că a făcut omul pe pământ și s-a mâhnit în inima Lui (Gen. 6:6). Și, a trimis potopul lui Noe.

La mii de ani mai târziu, Petru a venit în fața Mântuitorului mãhnit și plin de venin: "de câte ori să iert pe cel care greșește?". "De șaptezeci de ori câte șapte", i-a replicat Isus călcând legea lui Lameh in picioare! (Matei 18:22). Dorință ta de iertare trebuie să fie mai mare decât dorința lui de a greși.

Legea lui Isus e plină de iertare! De liniște. De pace. Legea lui Lameh nu are iertare. Iar neiertarea e otrava pe care o bei, sperând că moare celălalt!

Fiți toleranți! Nu stigmatizați! Acceptați pe cei slabi de lângă voi! Mulțumiți Domnului că nu sunteți în locul lor.

Beiuș,
22 octombrie 2016

3 comentarii:

  1. Nu e usor sa traiesti alaturi de cei rai.
    Dar daca viata iti impune... nu ai de ales si mergi mai departe, dar intervine minciuna, pentru ca va trebui sa te feresti.

    RăspundețiȘtergere