youtube

joi, 12 mai 2016

Roada harului - de Nicolae.Geantă

Diavolul are ca instrument preferat condamnarea. Dumnezeu, care este un fel de chirurg cardio-vascular emerit, are ca instrument preferat harul. Singurul răspuns la toate nenorocirile din viața noastră. Ce Dumnezeu mai știți că promovează harul?

Bisericile vorbesc ades despre o roadă a Duhului. Max Lucado însă zicea că și harul are roade: mântuiți de Dumnezeu, înviați în Hristos, așezați în locurile preaînalte împreună cu Tatăl, înzestrați, echipați și trimiși.

Roada harului înseamnă un Petru pus să predice după ce s-a lepădat de Hristos, un Pavel devenit din lup oaie, Valjeani restabiliți, vagabonzi evanghelizati, vameși și târfe iertate. Înseamnă oase uscate devenite vii. Conectare cu Dumnezeu. Și toate, platite cu cardul lui Hristos de credit!

O femeie prinsă-n preacurvie este adusă înaintea Lui Isus. El scrie o predică pe nisip. Pârâșii lasă în urmă o căruță de bolovani și o dâră de praf în nisip. Dumnezeu se ridică, privește, eliberează. "Acum du-te și să nu mai păcătuiești!". Și Satana rămâne mut și fără muniție!

Roada harului e explicată de predicatori. Seminariști o predau. Dar oare, o înțelegem?

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu