youtube

sâmbătă, 30 aprilie 2016

Săptămâna Patimilor. Sâmbăta: Sabathul cu mormântul sigilat

Sabath-ul început imediat după înmormântarea lui Isus a fost cel mai încărcat de tensiune. În afară de Hristos, nimeni nu s-a odihnit. Maria Magdalena și Maria lui Cleopa abia așteptau să ajungă (duminica) la mormânt cu mirul. Petru și ucenicii tremurau ca iepurii în odaia de sus. Cleopa abia aștepta s-o tundă la Emaus. În tot Ierusalimul se vorbea doar de răstignire. A fost singurul sabath pe care ucenicii au dorit să se termine mai repede...

Nici marii preoți nu puteau sta liniștiți. Cu o zi înainte au dorit să-i zdrobească lui Isus fluierele picioarelor. Să-i mărească suferința. Au cerut asta lui Pilat. Dar Domnul murise prea rapid. Gândul lor fusese să ia trupul lui Isus și să-l arunce în Valea Hinom, între gunoaie, ca trupul Domnului să fie mistuit de flăcările ce ardeau gunoaiele și mortăciunile din Ierusalim și arealul adiacent! Aşa ar fi dorit diavolul: ca Hristosul să nu înieze în trup! Dar Iosif din Arimateea și Nicodim le-a dejucat planul! (L-a cerut de la Pilat, l-au îmbălsămat parțial și i-au făcut o înmormântare regală. 100 de litri de smirnă costau cca 10.000 de dinari! Salariul zilierilor pe 30 de ani! Giulgiul lung și lat din pânză de India costa o avere!). Prin urmare, în plin sabath, Caiafa trimite o delegație la Pilat să pecetluiască mormântul! Cine a mai pomenit să sigilezi un cavou, să pui lacăt unei cripte? Ei n-au știut că pe Hristos nu-L putea ține nici un mormânt din lume!


"Luați o strajă!", le spune Pilat. Adică un grup de soldați. Au prăvălit piatra uriașă, au sigilat mormântul și au făcut de caraulă.

Piatră uriașă. Sigiliu la gura mormântului. Strajă romană. Domnul Isus mort așezat în criptă. Cine să se apropie să fure pe Isus? Omeneşte nici o soluţie. Dar Dumnezeu... A trimis un înger! Fulger. Cutremur. Sigilii rupte. Piatra a luat-o la fugă! Soldaţii au leşinat de frică! Hristos a înviat din morţi! Unde ţi-e boldul moarte?

A înviat Isus şi nici un Dumnezeu nu e ca El! Trăieşte! De 2000 de ani El înviază morţii...
N-ai vrea să-i ceri să-ţi dea "piatra" inimii la o parte?

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu