youtube

marți, 8 martie 2016

Femeia, ca un munte de mir - de Nicolae.Geantă

Femeile nu sunt muzică rătăcită în carne, cum le zugravea Cioran. Ci munte de mir care împrăștie arome! În prezența muzicii barbații ar avea creierul zdruncinat. Și impulsivitatea crescândă. În prezența mirului ei se vor simți ca în templu: liniștiți ca icoanele. Icoana tace și privește prin tine. Iar bărbații respiră prin femeile lor, cum îmi zicea într-o zi o colegă.

Pentru un bărbat un vas de alabastru cu mir costă întotdeauna o avere! Femeia însă nu e doar un vas (și nici atât mai slab), ci un munte întreg pe care Dumnezeu ni l-a dat gratuit. Din vas te-ai chivernisi în fiecare zi doar cu câte-un picur, din munte însă poți turna mir cu găleata! Fiindc-o femeie nu-i o risipă. Ci un deal de tămâie (vorba Scripturii) ce se consumă generos.

Sufletul femeii nu e un ulcior de cristal. Ci unul de lut, care ușor poate fi sfărâmat. Dar bucățile de lut vulnerabil se pot relipi (cristalele nu). Și mirul va rămâne iar prizonier... Totuși purtați-vă tandru cu femeile. Uneori cioburile nu se mai potrivesc... Nu mai umblați cu ele ca și cu masinile, când sunt noi să-i deschizi grijuliu ușa, ca după ani s-o trântești...

Femeile își ung capul cu balsamuri scumpe și își împodobesc așternuturile cu aloe, spune Solomon. Nu știu de ce noi bărbații suntem gata să intrăm cu șalopetele pline de vaselină direct sub cearșafuri!

Mirul împrăștie nu doar prospețime, ci si sfințenie. Probabil de aceea femeile care-l iubesc pe Dumnezeu sunt mai multe ca bărbații... Apoi, în prezența lor te muți mai aproape de îngeri!

Apreciați "munții de mir" nu doar de 8 martie! Nu doar pentru miroznele risipite, ci și pentru că muntele e un zid, o barieră de care nu poate trece răul.

Unii zic că întâlnim femei frumoase la orice colț. Poate că de aceea Dumnezeu a facut Pământul rotund!




De ziua femeii vă provoc să citiți și






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu