youtube

vineri, 7 august 2015

Fărâme (1)

"Nu vreau să le dau drumul flămânzi..." Matei 15,32

Era a doua înmulțire a pâinilor (...) Acum, aproape 10000 de oameni se pregăteau să își ia rămas bun de la Domnul, pentru că El trebuia să plece în alt loc. Isus presimțea pericolul și știa că, atunci când Se va despărți de gloate, peste oameni va veni prezentul cu foamea. Apelul Domnului la cele șapte pâini ale ucenicilor este magnific-"Nu vreau să le dau drumul flămânzi..." 
 O, dacă ar fi cuvintele acestea și idealul de viață pentru cei ce predică Scriptura de la amvon! Dacă așa ar gândi cei ce slobozesc turma în pace la douăsprezece, duminica! Dacă aceste cuvinte ar fi motto-ul vieții celor ce bat la porțile școlilor teologice! (...) 
 Nu e suficient ca oamenii care vin la biserică în beznă să plece în ceață. Nu e progres. "Domnule, noi vrem să Îl vedem pe Isus!" Ei vin nehrăniți și trebuie să plece sătui. Sătui nu de program, nu de vendetele noastre de la amvon, de bâlbâielile , sulițele și reglările de conturi. Săturați de Pâinea Vieții, pentru că singurul parfum plăcut Domnului este cel de transpirație de predicator. (...)
 Nu lăsați să găsească turma hrană principală pe internet, casete, CD-uri. Sunt bune și acestea, dar biserica nu poate fi înlocuită cu nimic . "Puneți foc în predici sau puneți predicile pe foc!", spunea cineva. Cred că a sosit vremea să ne legăm cu jurământ că nu vom lăsa poporul să plece flămând spre casă. 
Faceți-I bucurie lui Isus hrănindu-I turma cu bucate alese , ca să aveți parte de marea răsplată.

(Din "Dulcele sărut al singurătății", de Vladimir Pustan) 

Vezi și Lidia Maria Barbinta


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu