youtube

sâmbătă, 18 iulie 2015

De ce unii nu mai au șanse?

Dumnezeul care spune " pe oricine vine la Mine nu-l voi izgoni afară", are pe paginile Scripturii situații în care nu mai acordă șanse. Despre Esau ne spune că "l-a urât", despre cele cinci fecioare neînțelepte ne spune că "le-a închis ușa" și nu le-a mai primit la nuntă, despre unul fără haină de nuntă Biblia ne zice că "l-a aruncat în întinericul de afară" (chiar din mijlocul nunții)! Iuda a aruncat banii în Templu dar nu s-a mai reabilitat, unul dintre tâlhari a coborât de pe cruce direct în iad, altul a urcat la Cer. De ce așa? Greșește Dumnezeu? E nemilos cu unii? Nicidecum.

Essau a plâns după ce și-a vândut dreptul de întîi născut. Fecioarele au revenit la nuntă după ce au plecat să-și cumpere ulei (apropos, spune Biblia că au găsit? Nu.). Nuntașul era la petrecere dar fără "haine de nuntaș"... Adică era neschimbat. Fecioarele au fost lăsate afară pentru că tot fără ulei au revenit, Esau a plâns dar nu s-a pocăit, lui Iuda i-a părut rău că L-a vândut pe Domnul dar nu și-a cerut iertare! Unul dintre tâlhari dorea să coboare de pe cruce nepocăit!

De ce zice Domnul unora "adevărat vă spun că nu vă cunosc?". Pentru că au lucrat fărădelege. Iar fărădelegea o fac cei care sunt neschimbați. Nu mâna Domnului este prea scurtă, nu șansele Sale sunt limitate (pentru unii doar, pentru predestinați). Ci alegerea noastră de schimbare...

N-ai vrea să te schimbi? E șansa ta...

NICKBAGS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu