youtube

luni, 18 mai 2015

Jurnal de Iaşi - 1. Conferinţă regională de tineret la Filocalia

Nicolae Geantă / Prahova
Cornel Haureş / Suceava


400 de km am înghițit de la bordul mașinii pentru a mă întâlni cu câteva sute de tineri din 6 județe, sâmbătă 16 mai a.c., în cetatea Iașului, la Biserica Filocalia. Toți veniți pentru "Decizii", o conferință regională de la care se pleacă altfel decât vii. Grupul Filocalia condus de Pavel Smântână a dat startul laudei care te înalță la cer. După 30 de minute de plutire, rugăciunile au cerut ca Domnul să coboare printre rânduri. Nicola Geantă a predicat la prima sesiune "Ce să faci când nu știi ce să faci?". În primul rând te oprești (să nu faci o prostie mai mare); apoi trebuie să-ți regăsești identitatea și relația cu Tatăl. De asemeni nu trebuie să pierzi din ochi scopul pentru care slujești și nici ținta spre care te îndrepți. Lacrimi, rugăciune, iertare. Dumnezeu a fost din nou la datorie...

După o mică pauză au urmat ateliere de lucru. Cele 4 sesiuni: slujire, închinare, profesie și câsătorie, susținute în săli din Liceul Richard Wurmbrand, au ridicat la fileu moderatorilor (Pavel Smântână și Nicu Sfârghiu - Suceava, Cornel Haureș - Suceava, Mihai Hari - Vaslui, Nicolae Geantă) un snop de întrebări dificile. Cu răspunsuri aferente.
A treia sesiune a început după masa de prânz. Laudă și închinare și din nou mesaj biblic susținut de Nicolae Geantă: Alegeri eficiente (alegerea închinârii, slujirii, profesiei și partenerului). 
Pavel Smântână / Iaşi 
Hari Mihai / Vaslui / Seminar "Slujire"
Echipa de workship a Bisericii Filocalia
grup de tineri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu