youtube

joi, 21 mai 2015

Înălțarea și eroismul - de Nicolae.Geantă


Dimineața m-a informat telefonul ca e azi e "Ziua Eroilor". Asta e gratuit de la Vodafone. La liceu n-am găsit o clasă întreagă pentru că sunt plecați cu profa să depună coroane pentru... eroii neamului. Asta e de la primărie. Nu doar primarii și ofițerii în rezervă ci și pressa zilei se vorbește despre eroi, eroism și fapte de vitejie. La unison românii stiu că e "Ziua Eroilor". Singură, biserica trage clopotele de zor că e Înălțarea Domnului. A Eroului de pe Golgota...

Înălțărea e-o sărbătoare care n-are de-a face cu eroismul nost' ci cu jertfa lui Hristos. E încununarea cu succes a Mântuitorului. Fără înviere am fi morți în păcatele noastre, fără înăltăre am fi fără țintă. Ochii nu ne-ar fi pironiți la Cerul albastru, ci ca vecina mea doar la... ouăle roșii!

Înălțărea e garanția că Dumnezeu l-a ridicat pe Hristos peste orice nume, peste orice domnie, peste orice împărat. E semnul eroismului suprem. Eroii popoarelor sunt mulți, dar Eroul lumii e numai Unul! 

Înăltărea Sa e garanția oamenilor că avem un Mijlocitor la Tatăl. Procese și învinuiri avem cu duiumul. Apărarea ne lipsește... Uitasem, Mijlocitorul e Singurul. Panoplia de sfinții invocați și moaște sunt doar injecții în picioare de lemn.

Înălțarea Sa e garanția că Hristos s-a suit la Cer să ne pregatească lăcașuri. Acolo nimeni nu va fi homeless. Și nici retrocedări de case nu se fac. Viza de Cer e fără ieșire. 

Isus s-a înâlțat ca să revină! Până atunci întârzie căci vrea să pregătească totul de top. Între timp, noi să fim gata! 

PS: Trebuie să fie o zi de elogierea eroilor. Căci datorită lor mai avem petecul nostru de Românie. Însă ziua e aleasă prost de comuniști. A fost stabilită de Înălțăre tocmai pentru a stopa impactul evenimentului creștin. La 25 de ani de la Revoluție, de Înălțăre românii încă amestecă omagiul eroilor cu poezii patriotice și ouă roșii. Între voi să nu fie așa...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu