youtube

vineri, 23 ianuarie 2015

Sfaturi pentru predicatori (20) - Erwin Lutzer


1. Rugaciunea este mai importanta decat predicarea
Trebuie sa-ti pazesti timpul de rugaciune, chiar mai mult decat timpul de studiu. Daca esti fortat sa alegi dintre cele doua, fa din rugaciune prioritate. Rugaciunea nu este pregatire pentru lucrare, este lucrarea! Daca viata ta de rugaciune este mediocra sau inconsecventa, trebuie sa-ti pui timp deoparte pentru rugaciune.

2. Predicarea este mai importanta decat administrarea
Foarte multi pastori petrec foarte mult timp in managementul bisericii, ramanand cu foarte putin timp pentru studiu si reflectie.Comitetele sunt necesare. Chiar si mai importanta este viziunea si abilitatea de a duce biserica in directia potrivita.Dar lucrarea cu Cuvantul are cel mai mare impact.


3.Familia este mai importanta decat congregatia
Exista , la pastori o puternica inclinatie de a fi preocupati de nevoile adunarii asa de mult ca uneori isi neglijeaza familia. Ispita de a ceda presiunilor externe si de a cauta sa implinesti toate asteptarile celorlati duc la neglijarea copiilor si sotiei. Timpul impreuna cu familia la o inghetata poate fi mai important decat cine stie ce intalnire si discutii financiare ale bisericii. Familia este mai importanta decat cei care-ti platesc salariu, indiferent de domeniul in care lucrezi.

4. Credinciosia este mai importanta decat competitia
Cand te compari cu altii este usor sa devii descurajat. Biruieste duhul de comparatie si bucura-te de succesele altor lucratori. Cand vei fi multumit cu partea ta de lucrare vei gasi implinire si satisfactie

5. Dragostea este mai importanta decat abilitatea
Clar, nu poti lucra fara darurile care te califica pentru slujire. Trebuie sa cunosti Cuvantul si sa fii capabil sa-l comunici. Si trebuie sa ai indemanari de lider si talent in a lucra cu oamenii.Dar apostolul Pavel ne atentioneaza ca toate darurile si indemanarile si abilitatile nu sunt nimic, daca sunt lipsite de dragoste. Chiar si cea mai buna invatatura biblica nu schimba vieti daca nu este filtrata printr-o personalitate umpluta de dragoste

* Mulțumesc fratelui Alexandru Grigore pentru acest material pe care mi l-a transmis azi prin e-mail.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu