youtube

miercuri, 12 noiembrie 2014

Politica de vorbe - de Nicolae Geantă

Politica este o vitrină în care mizeria este totdeauna de partea cealaltă. Mereu tu ți-ai făcut treaba, numai ceilalți greșesc. Numai că gunoiul (chiar aruncat spre alții) tot pute.

"Politicienii promit un pod chiar și acolo unde nu este un râu", spunea Hrusciov. Ei mint de îngheață apele chiar și acolo unde nu sunt ape. Iar cine minte, are de tată pe diavolul! Cum s-or uni unii cu ei?

"Auzisem că politica este a doua meserie din lume, dar nu am crezut până nu am gustat din ea", declara dezgustat JF Kennedy. Adică e un fel de prostituție. Fără anticoncepționale. Deci virusul se poate transmite oricând, oricui... Chiar și pudibonzilor ce se apropie prea mult de flacăra ei. De aceea staţi departe de ea!

"Dumnezeu există Nicule, dar nu în politică!", mi-a replicat într-o seară o doamnă din vârful politicii românești. Știam deja. Dar am crezut că nu știau și ei. Însă am rămas uimit că nu știu frații noștrii. Altfel nu-i înțeleg de ce au ieșit la polemizat politichia. Își bat singuri cuie în talpă. Hristos a avut piroane în palme. 

Știți ce m-a uluit zilele acestea? Că în timp ce pastori sau preoți vorbesc despre cine merită votat, Dan Voiculescu, pușcăriabilul Antenelor, trimite din îndărătul gratiilor o scrisoare viitorului președinte în care cere ca acesta să aibă Biblia pe birou! Să creadă Evanghelia! Poftim! În timp ce biserica incearcă să reînvieze lupta de clasă, un politician ce-a călcat în străchini face trimiteri la Scriptură... Când creștinii tac, pietrele vorbesc.

Nicolae Geantă

Doamne, ai milă de România creștină! Nu numai de politicienii corupți...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu