youtube

luni, 4 noiembrie 2013

Biserica persecutată

Începând de ieri, 3 nov. 2013,  a început Ziua Mondială de rugăciune pentru Biserica persecutată. Evenimentul ţine până pe 10 noiembrie.

Pe glob sunt anual peste 14.000 de martiri, citează Gospel for Asia, un ONG creştin. 14.000 de morţi pentru Crucea lui Hristos. Pe lângă aceştia, câteva milioane sau zeci de milioane sunt persecutaţi zi de zi. Sute de mii înfundă puşcăriile comuniste din China, lagărele de muncă silnică din Koreea de Nord sau închisorile din statele musulmane...

Conform ONG-ului Open Doors, Koreea de Nord se află pe locul I în topul persecutorilor, loc pe care îl ocupă al unsprezecelea an consecutiv! E urmată de Arabia Saudită, Afganistan, Irak, Somalia, Mali şi Iran.

Conform Open Doors persecuţia creştinilor are loc în peste 60 de ţări. Asta dintr-un total de 192 de state independente. Creştinismul e persecutat deci în peste 25 % din ţările lumii, care cumulate au o treime din populaţie!

Tabelul întocmit de Open Doors pentru top 50 de persecutanţi, scoate în evidenţă 4 tipuri de persecuţii dar şi rangul ocupat în 2013 faţă de 2012. De exemplu Siria a urcat de pe locul 36 pe 11, iar Etiopia a ajuns pe 15 de la locul 38. Tabelul ne prezintă că persecuţiile s-au mai domolit în China, Buthan sau Azerbadjan.

Conform http://www.worldwatchlist.us/world-watch-list-countries/north-korea/ în Koreea de Nord între 40.000 şi 70.000 de creştinii sunt în lagăre de muncă, din totalul de 400.000 (ostilitate, arest, tortură, detenţie, execuţii publice). Siria are peste 1,5 milioane de creştini, Guvernul trecând la persecuţii dure după declanşarea răboiului civil. China are 85 de milioane de creştini, care funcţionează ilegal.

Nord coreean gulag
foto via  Google satellite via stormfront.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu