youtube

vineri, 22 noiembrie 2013

Altarele lui Ghedeon

Viața fără altar este viață fără Dumnezeu. De aceea oamenii construiesc altare. Însă nu totdeauna e prezent Dumnezeu acolo... (Asta o învățăm de la Ghedeon).

1. Altarul lui Baal - altarul idolatriei. 
Era un altar ieftin. Chiar dacă familia sa era foarte săracă - cea mai săracă, altarul lui Baal era ușor de întreținut! Nu necesita jertfe, timp de sacrificiu, slujire care să coste. Dar nici nu oferea nimic. Nici măcar belșug, darămite protecție. De fapt, nici dumnezeul slujit nu se putea apăra.
Azi, altarele lui Baal sunt accesibile oricui. Dar, sunt ieftine și proaste. sunt decât o amăgire: mall, disco, Tv, facebook, țigară, curvie, minciună, înjurături... Altare fără biserică. Deci, fără Dumnezeu...

2. Altarul lui Ghedeon - altarul păcii.
A fost numit "Domnul păcii", căci viteazul a înțeles că nu poți să lupți contra lui Dumnezeu. A fost un altar necerut de Dumnezeu. Legea nu permitea să construiești altare. Ghedeon l-a făcut din proprie inițiativă. Este altarul predării. Al legământului de pace cu Creatorul. Ziua în care l-ai construit va rămâne scrisă în istorie!
Interesant, pe altarul acesta Dumnezeu nu poruncește să se aducă jertfe. Căci Jertfa, a fost El!

3. Altarul lui Dumnezeu - altarul harului
Altarul păcii rămâne în picioare, altarul idolatriei trebuie dărâmat. Dar trebuie construit Altarul lui Dumnezeu - altarul harului! E poruncit de Dumnezeu! De ce?
Nu mai era bun altarul din Șilo? Nu mai erau preoți în Israel? Nu se mai aduceau deloc jertfe? A părăsit Dumnezeu Șilo? Nu! De 1000 de ori "Nu"! Atunci? Slujitorii de acolo erau falși! Purtau măști.

Altarul harului e cel la care Dumnezeu coboară ori de câte ori găsește un om gata să asculte! E altarul la care Dumnezeu îi poruncește lui Ghedeon să aducă jertfă al doilea vițel - cel păstrat acasă de prăsilă. (Iehova vrea să îi oferi ce ai mai scump). Apoi, Ghedeon a fost umplut de Duhul lui Dumnezeu! Numai după ce slujești la altarul harului vei fi umplut de Duh Sfânt! 

Azi, nu mai avem nevoie să construim altare. Avem Evrei 13:10.  Și 13:8. Este Hristos! Prin El să aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă, adică rodul buzelor care mărturisesc Numele lui (Evrei 13:15).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu