youtube

miercuri, 2 octombrie 2013

De ce creștinii trebuie să poarte adidași

1. Fugiți de învățătorii străini
"Dar pe un străin nicidecum nu-l vor urma, ci vor fugi de el, pentru că nu cunosc glasul străinilor“ (Ioan 10:5). Oile urmează pe Păstorul cel bun, dar fug de păstorii străini. Să ne întrebăm dacă am făcut întotdeauna aceasta. 
Ați văzut vreo oaie care nu se sperie de dușman? Atunci de ce omul bea Red Bull în cofetărie cu satana?

2. "Fugiţi de curvie!“ (1 Corinteni 6:18)
Curvia nu este numai în trup, ci și în minte, ne-a învățat Mântuitorul. E pe stradă, la Tv, pe Net... Cine se joacă cu păcatul va fi biruit de el. „Poate un om să ia foc în sân şi să nu-i ardă hainele? Poate cineva să umble pe cărbuni aprinşi şi să nu-şi frigă picioarele?“ (Proverbe 6:27, 28). Calea imoralităţii este un mers pe jarul fierbinte. Găurește orice talpă. Tălpile, darămite obrajii!

3. "Fugiţi de idolatrie" (1 Corinteni 10:14)
Numărul idolilor în mijlocul naţiunilor vechi era foarte mare, dar nici în prezent nu este mic în rândul creştinilor! Nu numai creştinii cu numele, care nu au viaţă din Dumnezeu, slujesc lucrurilor pământeşti, ci şi cei cu adevărat născuţi din nou înclină uşor să caute în altceva satisfacţia decât în Hristos. 
Vrei să spui că slujești Domnului Isus? Atunci nu pune pe nimeni înaintea Sa. Dar nici nu-L pune alături de careva!

4. Fugiți de iubirea de bani
 „Dar tu, om al lui Dumnezeu, fugi de acestea“ (1. Timotei 6:11). Aceasta i s-a spus lui Timotei, dar 
şi tuturor credincioşilor. Textul se referă la iubirea de bani, dorinţa de a deveni bogat. Dorinţa după bogăţie duce la ispită, cursă şi multe pofte "nebune şi distrugătoare"
. Dar și la rătăcirea de la credință, zice Pavel.
Iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor. "Aceste lucruri“ sunt atât de periculoase, încât omul lui Dumnezeu fuge de ele! Altfel, unde îi sunt comorile acolo îi va fi și inima?
Apropos, ați văzut vreun bogat care a luat ceva cu el după moarte?

Concluzie: Cumpărați-vă adidași buni. Aveți mult de fugit! Nu uitați că Satana nu are splină, nu obosește! Iar viața e maraton... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu