youtube

luni, 5 august 2013

Serbările Cireşarii Prahova, Drăgăneasa - seara a II-a

La ora 14,00 tinerii Raze de Lumină din Boldeşti erau deja în cort. Au fost în misiune la o biserică şi nu s-au mai întors acasă! Mâncarea la iarbă verde e mai gustoasă! Noi, eram abia prin Ploieşti. Temperatura de 40 de grade începe să scadă. Domnul a trimis norii.

Cineva ne-a tăiat cablul e electric. Aseară şi mie, şi lui Darius, şi tinerilor de la Raze de Lumină ne-au furat căpăcelele de la roţi. Tinerilor le-a desumflat chiar o roată. Cine i-a pus? Benga.

La 18,00 apar din fraţi. Bisericile au programe. Nu se admit lipsuri. În seara asta unii chiulesc! Încep să vină şi cei din lume, şi rromii. E 19,00 şi cortul e plin. Începem. Raze de Lumină cântă ca Toflea. Numai că sunt 4 băieţi şi 4 fete. Darius ne-a motivat la rugăciune. Onisim a predicat de atitudinea "Ca în zilele lui Noe, ca în vremea lui Lot...". Poliţia e cu noi. Tina a cântat din nou foarte bine. Nicolae Geantă a ieşit pentru încheiere.  "Un singur lucru îţi mai lipseşte!" Se întunecase deja. În afara cortului era la suta de persoane.Un băieţel frumos de 13 ani sparge gheaţa. Apoi iese altul de vreo 25. Piky mai insistă cu o cântare. Ies încă trei bărbaţi.


Facem rugăciunea finală. Apoi eveniment surpriză! Urmează botezurile! În râul Proviţa. E la 200 m de cort. Peste 300 de oameni se îndreaptă spre apă. Jumătatea se urcă pe pod. Ceilalţi vin lângă "gârlă". Trei candidaţi. Două femei de 77 şi 74 de ani. Mama (adoptivă) şi soacra mea! Şi un băiat de 19 ani. Cătălin. Un tip ce-a terminat a doişpea la mine la liceu, în vara asta. E întineric. Doamne, e frumos botezul noaptea! Fraţii cântă. Luciu Stroe face rugăciunea finală. Apoi ne ducem la cort, la maşini, la "scule". Piky continua evanghelizarea. Încă trei tineri. tatuaţi, ies în faţă. Nicolae Geantă mai face o chemare. Mai iese şi Pavel. Alt băiat de-a doişpea de la liceu!

E trecut de 22. Oamenii nu mai vor să plece. "Nu mai e şi mâine seară? A fost prea puţin"

Am înţeles că dacă faci evanghelizare, călăuzit de Duhul, noaptea nu mai e un impediment. Nimeni nu mai vrea să doarmă...

Mulţumim Raze de Lumină pentru slujire. Cântaţi extraordinar. În cer voi veţi fi ocupaţi. Veţi cânta, dar eu nu voi mai avea cui să predic! Mulţumim sora Mihaela pentru friptura de pui. E hrană uşoară seara. Mulţumim Ionică, mulţumim nea Lică. Aţi făcut o pază regulamentară la cort. Chiar şi fără câini. Mulţumim Codruţ pentru costumele de botez. Chiar dacă eu şi Onisim am botezat în tricouri de Cireşarii. Mulţumim Simon & Co pentru că aţi distribuit flyere din casă în casă. Şi 350 de CD-uri "Îmi pasă de tine!"

Mulţumim Doamne Hristoase pentru că ai fost tot timpul cu noi. Nu te-ai plictisit să pleci mai devreme acasă. Lângă Tine n-am mai văzut decât Crucea. Dar am simţit şi Cerul...


Nicolae Geantă,
Onisim Botezatu,
Darius Filimon.








Un comentariu:

  1. Domnul sa va rasplateasca...si n-o lasati moale in slujire!...E cu Dumneavoastra, dar stiti de fapt! :)...pareti foarte obosit...Domnul sa va invioreze!

    C.

    RăspundețiȘtergere