youtube

vineri, 28 iunie 2013

Romale aven co Del – ziua I - Țintea, Prahova


Dimineața a plouat torențial. ANM-ul prognoza pentru intervalul 18-21 o cantitate de 23 litri/mp la Băicoi. Radioul regional a refuzat repetat să difuzeze spotul Cireșarilor. Domnul să se îndure de ei. Majoritatea păstorilor aveau program la biserici de la 18.00. Evident, nu au venit! Dar tinerii… Cortul de la Țintea are 2000 mp. Și 200 de canapele. Pe unele intră 10, pe altele 6 persoane… Rromii prahoveni sunt disperasaţi în judeţ. Iar deplasarea nu-i tocmai lesnicioasă…

La 18,40 în cort nu sosiseră mai mult de 300 de inși. Peste două ore durase numai montatul aparaturii Cireșarilor. Asta după un drum de 600 km. Vasile Oprea, Isaura și Toflenii făceau de o juma’ de oră repetiţii. Aveam faţa ca Neemia. Şi inima… Ca apa. Oare poate eşua o serbare Cireşarii? “Să schimbi faţa asta, mi-a spus fratele Vladimir. Într-o jumate de oră va fi plin”!

La 19 fix Florin Ianovici a deschis Serbările. Am stat ascuns după banner, cu teamă să privesc în sală. „Zâmbeşte” era imperativul ce mi-l cerea fratele Vladimir. „Nu pot fi stewardesă”. Am ieşit la rugăciune. Surpriză! Toatele locurile ocupate! Şi vreo 150-200 de inşi pe afară! Dumnezeul nostru este măreţ! Aşa, cu lacrimi, cu zâmbete...

Toflenii au cântat imperial. De fapt se cântă pentru Domnul. Vladimir Pustan a predicat „la 5 minute după moarte”. Atunci e atunci. Nimeni nu mai poate învârti nimic. Toţi vom ajunge acolo... Apropos, dumneata unde vei fi?  Au ieşit în faţă zeci de persoane. În special tineri. Unii liceeni. Dumnezeu să-i ajute la bac’! Şi mai ales să nu rateze nimeni bacu’ vieţii. Pentru că-i singurul examen obligatoriu care nu se mai repetă.

Mulţumim fraţilor Florin, Ciprian şi Iulian din Plopeni. Oamenii ăştia au investit enorm în cortul de la Ţintea. Mulţumim fratelui Vasile Căpitanu din Toflea. A adus vreo 20 de cântăreţi. Mulţumim tuturor românilor ce au fost alături de rromi. Hristos e liant pentru toţi. Mulţumim Doamne că nu ţi-ai dus de tot bagajele prin alte părţi. Şi mai ales că ai ascultat rugăciunile şi de la 13 ai oprit ploaia!

Mulţumim celor ce ne-aţi urmărit la Radio Cireşarii. Diseară suntem la Râmnicelu. De la oara 19,00.

Vladimir Pustan, Florin Ianovici, Nicolae Geantă & Cireşarii

 publicat la www.ciresarii.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu