youtube

sâmbătă, 25 mai 2013

Trupul de după - de Vladimir Pustan

Când Hristos a murit și perdeaua dinlăuntrul Templului s-a rupt în două, cutremurul de pământ provocat de aceste evenimente ciudate a desfăcut multe morminte și sfinții morți au înviat. După învierea Lui, au intrat în Ierusalim și s-au arătat multora. Evanghelia lui Pseudo Matei precizează că acești morți înviați transferați la cer au poposit în cetatea cea mare doar pentru a se boteza în râul Iordan. Un la doilea lucru ciudat este surprins de Luca în capitolul 24, versetul 43. Isus cel înviat a cerut de mâncare și ucenicii I-au dat o bucată de pește fript și un fagure de miere și El a mâncat înaintea lor. Dar El avea deja un trup slăvit nesupus legilor fizice… Iar peștele fript arată că nici după înviere n-a fost vegetarian.

Pavel le scrie corintenilor (1 Cor. cap. 15) cum va fi trupul nostru după înviere. Fără umilință, puternic, indestructibil, dar parcă și descrierea aceasta e săracă. Întrebările rămân…

Ne vom cunoaște unii pe alții în cer? Pe Isus L-au cunoscut după înviere. Semăna cu trupul de dinainte.
Ce vârstă vom avea? Unii vor fi răpiți la cer copii, alții bătrâni. Schimbarea va afecta și vârsta? Unii teologi susțin că vom fi la înviere toți de 33 de ani și jumătate.

Vom mânca unele lucruri în cer? Apocalipsa conține o serie de meniuri…

Sunt simple întrebări pentru cei hotărâți să despice firul în patru. Nu-mi mai bat de mult capul cu aceste lucruri. Cred că în trupul slăvit avem atâta nevoie de botez în Iordan câtă nevoie am eu de reumatism. Tâlharul de pe cruce nu s-a frământat cu asta. Dorea să fie doar în paradis. Și cred că-i singura dorință ce contează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu