youtube

vineri, 15 martie 2013

Ilustraţii pentru predici (1)

1. O societate misionară a scris faimosului misionar David Livingstone: “Aţi găsit un drum bun spre locul unde vă aflaţi? Dacă există un drum bun vă vom trimite şi alţi misonari ca să vă ajute!” Livingston le-a răspuns: “Dacă aceşti oameni nu vin numai dacă este un drum bun, nu am nevoie de ei. Vreau oameni care vin indiferent dacă există drum sau nu!”

2. Dr. H. A. Ironside a mţărturisit într-o zi unui amic bun că ar avea nevoie de mai multă umilinţă. Prietenul l-a sfătuit să ia două pancarte în piept şî în spate, să scrie pe ele mesajul Evangheliei şi să umble prin centrul oraşului Chicago o zi întreagă. A făcut astfel şi umilinţa la care a fost supus întreaga zi a fost mare din partea trecătorilor care făceau comentarii batjocoritoare la el şi mesajul lui. Seara acasă s-a trezit că-şi spune; “Nu există nici o altă persoană în întreg oraşul Chicago, care să fie în stare să facă ceea ce am făcut eu azi!”

3. Ca să stopeze năvălirile popoarelor barbare din nord, chinezii au construit Marele Zid, o graniţă monumentală de peste câteva mii de mile lungime, inaccesibilă, de netrecut. În primii 100 de ani ai existenţei acestui zid, China a fost totuşi invadată de duşmani. N-a rezistat zidul? Ba da. Năvălitorii au mituit paznicii zidului şi au pătruns pe porţile deschise de aceştia. Natura umană era eroarea. Eşecul planului Chinezesc era că ei şi-au pus prea mare încredere în ziduri şi n-au făcut eforturi pentru zidirea caracterului paznicilor lui.

4. Un copil orfan care locuia cu bunica lui, a fost surprins de un incendiu devastator care s-a abătut asupra casei. Bunica a murit în flăcări încercând să-l salveze. La strigătele disperate ale copilului afalt la etaj, a răspuns un bărbat care a urcat pe ţeava de scurgere şi curând a coborât cu coilul care se ţinea de gâtul lui.
La câteva zile la judecătoria din oraş se ţinea un proces pentru a se decide cui i se va da copilul orfan. Un fermier, un profesor şi un om bogat disputau copilul. În timpul discuţiilor a intrat un bărbat care a înaintat până lângă copil. Şi-a scos mâinile din buzunare şi toţi au văzut arsurile grave de care suferea. Copilul privindu-i mâinile l-a recunoscut, a alergat şi s-a aruncat în braţele salvatorului lui. Cazul era încheiat. Copilul a plecat cu salvatorul lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu