youtube

joi, 13 decembrie 2012

Probleme de viitor ale tinerilor - David Wilkerson

"Imi urasc parintii"
Viitoarea problema nr.1 a tineretului va fi ura fata de parinti. Lumea va fi curand socata de miile si miile de adolescenti care vor marturisi ca isi urasc parintii.Intram, acum, in perioada cand cei mai mari dusmani ai unui om vor fi membrii propriei sale familii - tatal impotriva fiului, mama impotriva fiicei si socrii urandu-se unii pe altii. Cea mai mare problema a unui adolescent va fi cum sa traiasca impreuna cu parintii sai.Deja aceasta ura parinteasca se raspandeste ca un cancer in intreaga lume. Adolescentii care sunt siliti sa traiasca impreuna cu parinti ipocriti  invata sa-i urasca. Nu mai este vorba despre resentimente inofensive care pot fi depasite, ci de o ura reala care va face din rudele apropiate dusmani de moarte.


Un nou drog sexual

Cred ca un nou drog sexual va fi inventat si distribuit curand de piata neagra adolescentilor si studentilor. Acesta va eroda infranarea morala si va impinge mii de adolescenti intr-o promiscuitate sexuala. In acelasi timp, vad o schimbare extraordinara care va afecta intreaga cultura a drogului. Cu exceptia acestui drog sexual care prezic ca va aparea, drogurile nu vor pune stapanire peste aceasta generatie. Marijuana va fi legalizata. Tot ce nu putem tine sub control, legalizam. Insa marijuana legalizata va duce la plictiseala. In viitor, marijuana va fi o problema mai mult pentru adulti.

Drogurile LSD si "speed" (dexamfetamina), precum si alte halucinogene, vor deveni tot mai putin populare. Prezic ca studentii vor prefera euforia spirituala decat cea chimica. In aceasta natiune vom avea intotdeauna probleme cu drogurile, dar asta nu va fi o problema asa de mare ca ura din familii.


Rata alcoolismului adolescentin va creste

Desi se va acorda multa atentie abuzului de droguri, un numar crescand de adolescenti si studenti se va apuca de baut. Ne vom confrunta cu o problema extrem de grava in ce priveste alcoolismul in randul adolescentilor cu varste cuprinse intre 13-16 ani. Aceasta este, in parte, o reactie impotriva intregii invataturi din scolile noastre despre pericolele narcoticelor. Am reusit sa-i speriem pe preadolescenti cu privire la drogurile puternice, dar n-am pus accent pe pericolul consumului de alcool. In consecinta, multi copii carora parintii le-au spus ca obiceiurile alocoolice parintesti nu sunt atat de vicioase ca obiceiurile narcotice adolescentine au decis sa renunte la droguri si sa consume alcool.Totusi, chiar daca prezic o crestere dramatica a ratei alcoolismului adolescentin, sunt de asemenea, convins ca aceasta nu va constitui o problema atat de grava ca resentimentul fata de parinti. De fapt, resentimentul fata de mama si de tata va fi motivul pentru care multi se vor apuca de baut.

Copiii sunt provocati

Biblia ii avertizeaza pe parinti sa nu-si intarate copiii la manie, dar aceasta porunca a fost ignorata de majoritatea parintilor. In trecut, cand se simteau tradati si instigati de politicieni si guvernanti, tinerii ieseau pe strazi, manifestand, provocand dezordine si opunand rezistenta. Urandu-i pe politicieni si dispretuindu-i pe guvernanti, studentii isi varsau mania incercand sa rastoarne sistemul. Revolutia s-a potolit temporar si multi fosti rebeli incearca acum sa actioneze in cadrul sistemului pentru a-l schimba.Fereste-te insa! Mania care i-a impins pe studenti sa iasa pe strazi mocneste inca. Ea este indreptata acum spre parintii ipocriti care le predica un lucru adolescentilor lor in timp ce ei insisi traiesc altceva. Vad venind un val de manie care creste in special in randul adolescentilor, iar aceasta se va dezlantui ca un mod nou de a demonstra in camine. Ura se va raspandi . Deoarece parintii isi intarata copiii la manie prin exemple jalnice si atitudini dure, aceasta ura va prinde radacini adanci si-i va face pe multi sa-si paraseasca familiile si sa fuga, sperand sa gaseasca intelegere.

Chiar si slujitorii Evangheliei nu vor putea scapa de aceasta problema viitoare. Resentimentele si razvratirea adolescentilor vor lovi cele mai respectabile familii din aceasta natiune. Va exista o ura si o amaraciune care-i vor descumpani si-i vor inspaimanta pe parinti. Multi nu vor sti cum sa faca fata acestei situatii si majoritatea parintilor nu va pricepe cum si unde a inceput totul.Un lucru este cert. Parintii se vor simti tradati, nedoriti si dusmaniti. Aceasta ura si aceasta amaraciune vor fi atat de raspandite incat cred ca vor deveni problema nr. 1 a natiunii in viitorul f apropiat.


Conflicte din cauza modei

Schimbarile in moda vor continua sa reprezinte unul dintre factorii principali care vor cauza aceasta deteriorare in comunicare. Parintii, derutati de ritmul rapid al schimbarii, vor reactiona cu o disciplina stricta, insa fara prea multa dragoste sau intelegere. Tunsorile, hainele funk, muzica stranie si atitudinile indolente vizavi de imbracaminte vor continua sa fie cauza majora de neintelegere. Adolescentii viitorului nici nu vor incepe macar sa inteleaga punctul de vedere al parintilor lor ca, pur si simplu, isi vor astupa urechile. Asta va duce la colaps si la dezastru in multe camine.

Parintii excesiv de stricti vor fi cel mai greu loviti. 

Intr-un efort sincer de a mentine standardele demodate, unii parinti vor descoperi ca este necesar sa exercite o presiune extraordinara asupra lor pentru ca acestia sa se conformeze ideilor lor de imbracaminte si conduita. Insa presiunile exercitate de propriul grup (gasca) vor fi atat de puternice incat multi adolescenti sinceri vor fi determinati sa accepte ideile propriilor prieteni din gasca si sa respinga regulile parintilor.

Pe de alta parte, acei parinti care vor deveni extrem de toleranti si le vor permite adolescentilor lor sa se imbrace si sa se poarte dupa bunul lor plac, vor descoperi, curand, ca adolescentii nu stiu cum sa se descurce cu atat de multa libertate la o varsta atat de frageda. Ei vor deveni f libertini prea repede si, in acelasi timp, se vor infuria pe parintii lor pentru ca n-au oferit o anumita disciplinare. Parintii vor vedea ca este tot mai dificil sa faca fata atitudinilor si modelor schimbatoare. Va fi nevoie de calauzire supranaturala, divina, si doar cei carora li se va da intelepciune de sus vor sti cum sa faca fata acestei situatii.


O reactie impotriva vidului spiritual

Amaraciunea si razvratirea din randul adolescentilor vor fi cauzate, in parte, de vidul spiritual din multe camine. In ultima vreme, parintii neevlaviosi si-au descurajat copiii sa aiba de-a face cu "fanaticii lui Isus". Parintii au devenit mai preocupati de pozitia lor sociala decat de conditia spirituala a copiilor lor.In urmatorul deceniu, adolescentii se vor confrunta cu crize apocaliptice. Ei vor trai intr-o lume zguduita din temelii. In intreaga lume, vor fi razboaie, vesti de razboaie si framantari. Vor fi calamitati, cutremure, epidemii si schimbari climatice drastice care vor inspaimanta si vor soca mintile lor tinere. Pentru parintii care au neglijat sa ofere calauzire spirituala si speranta vesnica va veni ziua scadentei. Adolescentii se vor infuria pe parintii care i-au privat de aceasta experienta.Caminul lipsit de Dumnezeu, de biserica, de invatatura spirituala, de Biblie si de "foame" dupa Dumnezeu se va indrepta direct spre dezastru. Prezic ca adolescentii crescuti in astfel de  camine se vor impotrivi parintilor lor cu ostilitate, ura si razvratire.

Apare un radicalist mai tanarRadicalistii viitorului apropiat vor fi mai tineri decat cei de astazi, mai bine educati si complet instrainati de mama si tata. Suntem pe punctul de a culege un seceris tragic ca rezultat al anilor recenti de neglijenta parinteasca, apatie, toleranta si protectie exagerata - si al unei rate astronomice a divortului.Multi dintre acesti radicalisti vor fi preadolescenti care vor vorbi deschis, in propriile ziare clandestine, impotriva ipocriziei parintilor.


Tinerii viitoarelor gasti din marile noastre orase vor avea o varsta frageda, for fi mai impotrivitori si mai rautaciosi cu parintii. Aceste "gasti de copii", care au crescut cu baby-sitter, cu crimele din filme si servind masa in fata televizorului, se vor impotrivi parintilor cu patima...multi dintre acesti copii se simt deja complet straini fata de tatii si de mamele lor. Le va fi usor sa urasca pentru ca au cunoscut atat de putin dragostea adevarata.


Vine ziua scadentei pentru divort

Lupta pe viata si pe moarte pentru supravietuire a milioane de copii inocenti va fi pierduta din cauza divortului. Unul din trei mariaje sfarseste acum prin divort si ziua scadentei urmeaza sa vina. Deoarece divortul a devenit o epidemie, din ce in ce mai multi copii raman, ca urmare, afectati si marcati. Caminele catorva dintre cele mai "perfecte" cupluri se destrama acum, iar copiii sunt prinsi la mijloc.Imaginati-va o armata de milioane de micuti, care au fost traumatizati si marcati de divortul si separarea parintilor lor, crescand acum, ca tineri adolescenti gata sa se rafuiasca. Ei au fost invatati sa-l urasca pe unul sau pe ambii parinti, deoarece n-a existat cale de mijloc. Aceasta este o revolutie care a mutat strazile in camine.

Razvratirea copiilor de pastori

Printre cei razvratiti se vor numara copii de pastori, care intr-o zi, vor sta inaintea tatalui sau a mamei lor si vor spune cu ura: "Sunteti falsi. Ati predicat ceva si ati trait altceva. Ati spus ca problemele din casnicia voastra sunt imposibil de rezolvat si totusi, ati avut pretentii ca eu sa rezolv probleme imposibile fara sa cedez. Lasati-ma in pace, babalacilor! Nu-mi mai tineti predici! N-ati fost in stare sa va rezolvati propriile problemele, asa ca nu vreau sa mai aud nimic de la voi!"

Biblia spune ca mamele evlavioase vor trai ca sa-si auda fiicele numindu-le binecuvantate. Dar in deceniul urmator, multe, multe mame vor trai sa-si vada fiicele crescand si blestemandu-le. O generatie de adolescente va creste si va blestema o generatie de mame care au fost implicate intr-o lume senzuala de bautura, chefuri, fumat, adulter si divort.Sunt cateva cazuri cand divortul nu poate fi evitat. Dar, in acele cazuri, Dumnezeu are un mod de a pune totul in echilibru pentru a tine familia impreuna. Copiii pot supravietui fara resentimente si razvratire si-si pot iubi totusi, ambii parinti atunci cand o situatie ireconciliabila a fost vindecata prin rugaciune si puterea lui Dumnezeu.


O tanjire supranaturala dupa dragoste

Desi multe camine se destrama, desi rata divortului este in crestere si desi multe vieti sunt pe cale de a esua, vad dezvoltandu-se, in intreaga natiune, o dorinta arzatoare in randul tinerilor pentru siguranta unui camin si a unei familii iubitoare. Aceasta tanjire se va adanci in anii imediat urmatori. Desi ura se va raspandi, iar amaraciunea va creste, tinerii vor tanji dupa dragoste si calauzire parinteasca.

O contrarevolutie a dragostei

Biblia prezice ca, atunci cand vrajmasul "va navali ca un rau", Duhul Domnului il va pune pe fuga. In toiul acestei revolutii din camin, vad dezvoltandu-se o contrarevolutie. Aud strigatul induiosator, sfasaietor al miilor si miilor de tineri care tanjesc sa traiasca intr-un camin in care exista pace, siguranta si dragoste. Si Dumnezeu va interveni. Se va produce o trezire supranaturala in mijlocul acestei razvratiri. Duhul Sfant in va vindeca si-i va restaura pe multi. El va intoarce inimile multor copii catre parintii lor si-i va aduce, din nou, impreuna. Acest lucru va fi valabil, desigur, doar pentru cei care tin seama de chemarea Duhului.In vad pe Duhul Sfant vindecand inimile si mintile copiilor zdrobiti de caminele distruse. Vad speranta si vindecari miraculoase in mijlocul disperarii si al confuziei...

DAVID WILKERSON - Viziunea Apocaliptica (1974).


Articol preluat de la http://www.resursecrestine.ro/eseuri/101312/viitoarea-problema-nr-1-a-tineretului-va-fi-ura-fata-de-parinti-lumea-va-fi-curand-socata-de-miile




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu