youtube

marți, 18 decembrie 2012

Colinde, dar fără Isus

2012, în USA, pe străzi,
 se cere îndepărtarea lui Hristos din Crăciun
(foto preluată de la www.christianpost.com)
O puștoaică de-a unşpea a refuzat să mai vină la cor pentru că tinerii din liceul meu cântă colinde cu Isus cu un singur "i"! "E mare păcat maică să cânţi în cor cu păgânii ăia", a sfătuit-o bunică-sa, care merge din an în Paști la biserică. Puștoaica a crezut-o pe bătrâna care nu ştie nici măcar un colind de la cap la coadă!

O profă care se ocupa de corul şcolii, mi-a transmis ca o alta, a luat "puţin foc" deoarece în liceu răsună numai "colinde penticostale!". Supărata, soţia unui slujitor bisericesc, repetiţii cu colindătorii n-a făcut însă niciodată. Nici în şcoală, nici în biserică...

Pastorul Vladimir Pustan povestea că în călătoria sa din Australia a participat la un concert de colinde al evanghelicilor. Al pocăiţilor. Numai că... au cântat doar instrumental! Dacă deschideau gura, cuvintele, mesajul colindului, ar fi lezat musulmanii!  "Mi-a venit să vin înnot inapoi în România"!

Invitaţi la o casă de cultură pentru colinde de Crăciun, trupa Genesa a fost oprită după a treia cântare. "Da' colinde cu Moşu' nu aveţi?", a întrebat un înalt oficial al statului. Dacă nu, nu mai cântati despre Isus, daţi-vă jos de pe scenă!". Şi fraţii, invitaţi de onoare, au fost pur şi simplu izgoniţi, trimişi acasă!

Acum doi ani am cântat cu tinerii de la biserică, în piaţă. Invitaţi de primarul Câmpinei. Cu toată opoziţia unui preot. Alături de noi au concertat o droaie de elevi. Cu profesori cu tot. Au cântat în engleză, în franceză. Îmbrăcaţi în Moş Crăciun. Apoi, au dansat manele. Lângă ieslea special amenajată, cu Pruncul Isus. Când a prezentat spectacolul, televiziunea regională a tăiat din înregistrare numai colindele noastre. Fusesem singurii care cântase despre Isus!

E paradox, dar societatea se luptă să-L scoată pe Isus din Crăciun. Din colinde. Aşa de tare o deranjează Numele ăsta. Fie el şi cu doi de "i". Felicitări de Crăciun dar fără Prunc, fără iesle, fără Maria. Urări în numele norocului. Capre, zdrenţe, buhai, ţipete. Zornăială. Decibeli. Brad, în loc de cruce. Dar şi mântuire cu vâsc...

Nimeni n-a fost mai dezonorat ca Isus. Împotriva nimănui nu s-a dus un război mai intens. Asta înseamnă că e singurul Mântuitor al lumii! Oricât ar fi de lovit, de ignorat, de obstrucţionat, Pruncul Betleemului continuă să strălucească. Pentru că doar El este Lumina.

Să colindaţi! Să cântaţi! Bine. Pentru Prunc, pentru Isus. De fapt, numai colindând pentru El, colinzi pentru tine!

4 comentarii:

  1. Sincer , n-am inteles de ce o deranja pe " pustoaica " faptul ca numele ISUS a fost scris cu un singur I ?La varsta ei ar fi fost cazul sa stie ca fiind vorba despre ACEEASI persoana...nu NUMELE conteaza ci daca crezi in acea persoana si-n CEL CE L-A TRIMES !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu n-o inteleg, mai ales ca e un copil care pare sa aiba bun simt...

      Ștergere
  2. Dupa ce il scoatem pe Dumnezeu din toate, vom intreba cum intreaba americanii acum, dupa atacul asupra acelor copii: Unde este Dumnezeu?

    Si raspunsul nu ezita sa apara: Este acolo unde l-ati pus prin ignoranta, fapte si umblarea de zi cu zi fara El.

    RăspundețiȘtergere