youtube

miercuri, 14 martie 2012

Resuscitare şi mere putrede - Nicolae.Geantă

Un doctor, încercând să alunge „tristeţea medicală” din spital - pentru că nu numai pacienţii erau bolnavi, ci şi medicii se îmbolnăviseră de rutina vieţii sufocată de măruntele nefericiri zilnice - a internat o femeie sănătoasă! Pofta ei de a trăi s-a revărsat în cascade. Mai întâi au fost resuscitate halatele albe, apoi pacienţii contaminaţi. În final, tot spitalul a prins iarăşi viaţă.

Societatea, ghemuită de tristeţi cotidiene, zace în lazarete comunitare, consumând zilnic doze suportabile de deznădejde. Doze letale însă, care ucid încet, ca în vis. Adormi, şi nu te mai trezeşti niciodată! „Bolnavii, sunt atât de trişti, atât de singuri, că boala în sine nu mai are aproape nici o valoare”, scrie despre societate, Dan Puric.

Bisericile contemporane, tradiţionale sau evanghelice, au început „să moară trăind în picioare” tocmai datorită lipsei de predicatori plini de viaţă. Şi a unor sfinţi care trăiesc. Nu doar a celor zugrăviţi pe pereţi. Sau a celor ce-au fost prigoniţi odată.

Contaminarea creştină ar trebui să fie mereu lângă colţul vieţii care abia mai respiră. Contaminarea cu viaţă, nu poate fi luată decât de la cineva plin de viaţă!

Am întrebat azi nişte liceeni ce se întâmplă când punem un măr bun într-o ladă cu mere stricate. „Se va strica şi el, cu o siguranţă de 100 %”, mi-au răspuns. „Dar dacă punem un măr stricat într-o ladă cu mere bune?”. „Şansele ca el să se facă bun, nu există! Mai degrabă le va strica pe celelalte”. Le-am spus că natural aşa se-ntâmplă, însă la Dumnezeu, un măr bun aşezat într-o ladă cu fructe stricate, nu numai că nu se va strica niciodată, dar le va face şi pe celelalte bune! Sfinţii, le-am subliniat, reuşesc totdeauna să schimbe pe alţii fără ca ei să se schimbe! Pentru că au în ei duhul de viaţă!

Când a venit într-o lume paralizată de păcat, Hristos i-a adus suflu de viaţă. O singură persoană a contaminat lumea.

Sunteţi sfinţii Lui Dumnezeu. Încercaţi să fiţi plini de lumină şi sare. Încercaţi să fiţi vii. Chiar dacă lumea din jur începe să putrezească, să moară... Rescucitarea ei, depinde de voi!

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu