youtube

miercuri, 21 martie 2012

Predicatorul integral

Un pastor sufletesc lipsit de har este un orb ales sa fie profesor de optica, filosofand despre lumina si vedere, tinand altora discursuri, oferindu-le lamuriri despre culorile unei raze de lumina trecute prin prisma, in timp ce el insusi este in intuneric. El este un mut pus sa invete pe altul muzica, un surd care vorbeste cu usurinta despre armonii si simfonii (CH Spurgeon).

Pe langa studiul biblic zilnic, e necesar sa ne aplicam noua insine mesajul sau textul pe care dorim sa- lpredicam de la amvon (John Stott).

Acele lucruri pe care predicatorii le recomanda ascultatorilor prin invatatura, trebuie sa fie aratate si prin exemplul personal al vietii lor (Jonatan Edwards).

Nu este printre oameni nici unul care sa nu aiba cusur. Dar, este una sa fi gasit cu mici metehne, ;i alta sa ai un nume rau sau sa fi intinat in chip josnic (Jean Calvin).

Orice chemare pe care ar putea cineva sa o pretinda ca o are, daca n-a fost chemat la sfintire, n-a fost chemat la lucrarea Lui Dumnezeu (CH Spurgeon).

Tu, care esti pus in mijlocul lor, trebuie sa fi un model curat. Un episcop, trebuie sa fie vazut de toti. In el trebuie sa se vada ceea ce doreste ca altii sa devina (Martin Luther).

Multimea pastoritilor se uita la predicator ca la un model si cauta sa se asemene in purtari cu el. Cum ar putea face un preot sa faca pe credinciosii sai sa nu se manie daca el se manie? Care dintre credinciosi ar dori sa fie masurat in purtari cand vede ca preotul sau se manie? (Ioan Gura de Aur).

Lucratorul este ceasornicul bisericii, multi isi pun ceasurile dupa el, si daca nu umbla bine, toti vor merge mai mult sau mai putin gresit (CH Spurgeon).

Mult ma mir de faptul ca cei mai multi dintre oameni nu se infricoseaza sa teologhiseasca si sa graiasca despre Dumnezeu inainte sa se fi nascut din Dumnezeu si de ase fi facut copiii Lui... Cand aud pe unii dintre acestia predicand fara curatie si fara Duhul care da intelegere, mi se infricoseaza duhul (Simeon Noul Teolog).

Mai bine sa fie desfiintate amvoanele decat sa vina acolo oameni care nu cunosc din experienta ceea ce invata pe altii (CH Spurgeon).

Daca nu a tolerat Dumnezeu un inger mandru, in nici un caz nu va tolera nici un predicator mandru (Richard Baxter).

... ia seama bine la citire, la indemnare si la invatatura pe care o dai altora! (Sf. Apostol Pavel)

Dumnezeu nu binecuvanteaza atat de mult talentele mari, ci indeosebi asemanarea cu Hristos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu