youtube

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

O rană mai murdară ca lepra

Este prima dată când postez o schiță de predică. Voi încerca de acum înainte, ca în fiecare sâmbătă *(în care voi fi acasă), să fac acest gest. Folosiți-le fără probleme! Fiți binecuvântați!
Text: Luca 17:11-19
Inventio: Scăpat din avionul condamnaților. Pe cine ai suna prima dată?
Conținutul
I.     Lepra și păcatul îl țin pe Dumnezeu la distanță.
a.    Lepra e o imagine în care moartea lucrează în timpul vieții. Părțile afectate de lepră mor, bolnavul trăiește însă mai departe.
b.    Lepra n-are nimic de speriat.
c.    Omul lepros nu simte nimic in părțile afectate. Omul bolnav de păcat nu știe că-i păcătos.
Istorie biblică: Naaman
II.    Nerecunoștința e  o boală mai rea ca lepra
a.    Nerecunoștința-un păcat cu care n-ar dori nimeni să fie tratat, dar pe care-l practică toți oamenii
b.    Nerecunoștința-un păcat care nu se condamnă
c.    Nerecunoștința-de la om, la subom
Isaia 1:3: ”Boul îşi cunoaşte stăpânul, şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte, poporul Meu nu ia aminte la Mine.”
Ilustrație: Sclavul Androcle și leul. În deșert, Androcle i-a scos un țepuș din labă. În arenă, la Roma, leul i-a căzut la picioare.
III.   O inimă bună face mai mult decât o piele curată
a.    Mântuirea, mult mai de preț decât sănătatea
b.    Scoală-te, credința ta te-a mântuit (v. 19) este vestea pe care vrea s-o audă orice păcătos
Concluzie: Primul obstacol pe care-l pune diavolul în calea mântuirii este distanța față de Vindecător. Un singur păcat face o distanță atât de mare...Totuși dacă cumva prin apropiere de Dumnezeu păcătosului îi este iertată vina, diavolul găsește o nouă soluție: nerecunoștința vindecării...
Diavolul vrea oameni nemântuți. Hristos îi vrea cu El la cină... filmul din grădina Ghetsimani."Îi vezi Isuse? Pe Petru, pe Andrei, pe Iacov, pe Filip, pe Ioan? Flămânzii hrîniți ce-l aclamă pe Baraba? Vezi romanii nepăsători ce joacă zaruri la cruce? Vezi mulțimea care te huiduie? Pentru ei vrei sa mori? O armată de nerecunoscători"...
"Ii văd, dar tu vezi Crucea? Peste câteva ore se va înălța pe Golgota... Vezi milioanele, sutele de milioane ce o vor săruta? Și nu o zi, o săptămână, apoi euforia se va stinge. Mii de ani, la poala ei va fi recunoștință"...
E cineva căruia Dumnezeu i-a rămas dator? Căruia Dumnezeu i-a fost nerecunoscător? Dar, sunt persoane care au uitat recunoștința față de El? Și când uiți să mulțumești oamenilor, tot lui Dumnezeu Îi ești nerecunoscător!
Cere iertare pentru acest păcat. Altfel, pentru dumneata, Dumnezeu va rămâne la distanță! Nu uita, Dumnezeu poate vindeca și de departe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu