youtube

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Wild Carpathia

Peste o săptămână (30 octombrie 2011), Prinţul Charles al Marii Britanii va promova România prin intermediul unui documentar numit "Wild Carpathia" (Carpaţii sălbatici). Filmul va fi difuzat la ora 20.00, pe postul de televiziune Travel Channel, va fi tradus în 20 de limbi şi va putea fi vizionat în 119 ţări. Premiera sa mondială a avut loc miercuri 19 octombrie în clubul bucureştean Luft Lounge, în prezenţa reprezentanţilor Casei Regale a României şi a ministrului Turismului, Elena Udrea.

Producătorul principal al documentarului este Paul Lister, alături de fundaţia pe care o conduce, The European Nature Trust. Coproducătorul şi prezentatorul documentarului, Charlie Ottley, se aventurează în inima munţilor Carpaţi şi a pădurilor carpatine puţin cunoscute. Aceasta e poate ultima mare zonă sălbatică din Europa, unde trăiesc urşi, lupi şi râşi greu de zărit, conform capital.ro. În trailer-ul filmului, Charlie Ottley apare intervievându-l pe Prinţul Charles la reşedinţa acestuia din Scoţia, unde Prinţul de Wales arată că prin arborele său genealogic curge şi sângele lui Vald Ţepeş. "După ce am filmat o scenă foarte frumoasă în care am reuşit să surprindem păsări în sălbăticie chiar lângă casa pe care Prinţul Charles a restaurat-o în Valea Zălanului, am mers şi am vorbit cu el în Scoţia, la casa sa de lângă Belmont. Pe drum am condus printr-o zonă de sălbăticie, unde nu este nimic, nu sunt copaci, este foarte arid. În timpul documentarului puteţi vedea contrastul uimitor dintre ceea ce poţi vedea în România în comparaţie cu ce poţi vedea în Scoţia", a declara pentru gandul.info Charlie Ottley, prezentatorul şi coproducătorul "Wild Carpathia".




În timp ce presa română e plină de lamentaţii la adresa "piciorului de plai" dintre Carpaţi-Dunăre-Marea Neagră, străinii văd în România atu-uri pe care ei nu le deţin. Mulţumim pentru cei ce ne promovează!
Avem o Românie frumoasă. Dar..., şi cerul de deasupra ei!
Dumnezeu să binecuvânteze România!
Sunt mândru că sunt român!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu