youtube

joi, 17 martie 2011

Lecţia Japoniei şi televizorul -- de Nicolae Geantă

Valuri tsumani uriaşe care distrug casele ca pe cutiile de chibrituri, vapoare care se rostogolesc cu susul în jos printre blocuri, maşini care plutesc precum peturile, rafinării care ard, centrale nucleare care bubuie, mii de morţi, o juma' de milion de sinistraţi, elicoptere care survolează continuu, trenuri deraiate, lipsa alimentelor în magazine, cozi de sute de metrii pentru o sticlă de apă... Aspecte apocaliptice. Viaţă care bate filmul. Şi asta, chiar în Japonia, acest tigru al economiei mondiale.
M-a şocat ceea ce prezentă televiziunile. Dar şi mai mult m-a uimit acţiunea umană: au filmat tsumani de pe acoperişuri, din avioane, de pe dealuri, au alergat curioşi pe poduri să vadă cum se fărâmă vapoarele, au fotografiat maşinile şi trenurile înghiţite de malurile de pământ, şi-au plătit bilete de sute de ori mai scumpe să fugă din arhipeleag...

M-a şocat faptul că planeta a privit şi priveşte catastrofa ca pe un film. Învăţaţi de la "cutia cu imaginii" cu explozii la orice pas, cu bubuielile din filme, cu maşini care se sfărâmă în accidente, cu explozii nucleare şi munţi de dărâmături, cu scenarii postapocaliptice, cu sânge, cu victime, cu morţi, societatea umană, a privit dezastrul ca un spectacol. Foarte mulţi deschid televioarele la ştiri şi nu se îngrozesc.



Din toată groaza asta descrisă de media, personal am înţeles un lucru fundamental: televiziunile, prin imaginile false despre lume, despre realitate, prin filmele zilnice în care violenţa, accidentele sau catastrofele sunt ceva banal, au distrus sentimentul de admiraţie faţă de realitate...
Am înţeles şi mai concret de ce Biblia vorbeşte că în zilele din urmă oamenii vor fi constrânşi de şiretul Antihrist. Nu numai că nu-l vor mai putea deosebii dintre toate relele care se vor abate peste planetă, dar... nici nu se vor mai teme de el!
 
PS: Dacă în filme, fiecare situaţie întortocheată, de neieşit, este rezolvată de către un superman, în cazul Japoniei de faţă, intervenţia omului este imposibilă, totul depinde doar de Dumnezeu!
Puneţi genunchii jos pentru Japonia! Şi inimile la piciorul crucii Lui Hristos!


Un comentariu: